ISW: Šoigu biedē NATO valstis, lai mazinātu atbalstu Ukrainai (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, pēc visa spriežot, mēģinājis palēnināt vai apturēt Rietumu militāro palīdzību Ukrainai un vājināt NATO, svētdien biedējot alianses aizsardzības ministrus, jo Krievija Ukrainā cieš militāras neveiksmes, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Šoigu zvanījis vismaz trīs NATO valstu aizsardzības ministriem un runājis par "netīro bumbu", ko Ukraina grasoties detonēt savā teritorijā, lai tad apsūdzētu Krieviju masu iznīcināšanas ieroča izmantošanā un noskaņotu pret Maskavu visu pasauli.

Ukraina un rietumvalstis šos Šoigu apgalvojumus noraidījušas.

Šoigu izteikumi diez vai ir priekšvēstnesis kodolteroraktam pret vienu vai vairākām Ukrainas pilsētām vai kritiskās infrastruktūras objektiem cerībā šokēt Ukrainu un piespiest to kapitulēt vai piespiest Rietumus pārtraukt palīdzību Ukrainai, norāda ASV domnīcas analītiķi.

Turklāt Kremlis arī diez vai gatavo "viltus karoga" uzbrukumu ar "netīro bumbu" izmantošanu. Šoigu paziņojumi ir ilgstošas Krievijas informācijas kampaņas turpinājums.

"Mērķis Šoigu aicinājumiem un Krievijas valsts mediju melīgo draudu par "netīrajām bumbām" pastiprināšanai visdrīzāk ir iebiedēt rietumvalstis, lai tās pārtrauc vai ierobežo atbalstu Ukrainai, jo Krievija cieš pastāvīgas militārās neveiksmes un tai jārēķinās ar Hersonas rietumu zaudēšanu līdz gada beigām," teikts ISW ziņojumā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu