Līdaka beidzot izsakās par savu leģendāro frāzi "Aizver muti!" (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Šonedēļ šovā "Vakariņš ar savējiem" pie Latvijas ģimenēm viesos dodas lektore un iedvesmas trenere Ieva Adamss, multimākslinieks Horens Stalbe un dabas pētnieks, politiķis Ingmārs Līdaka. 

Līdaka Latvijas sabiedrībā ir pazīstams ne tikai ar to, ka daudzus gadus bijis Nacionālā zooloģiskā dārza vadītājs, bet arī ar frāzi "aizver muti!", kas reiz izskanēja Saeimas tribīnēs.

Viesojoties raidījumā, viņš beidzot atklāj, ko šobrīd domā par savu populāro teicienu: "Es nebūt neesmu priecīgs, ka šis teiciens palicis atmiņā un varbūt nomācis visu pārējo, ko esmu labu izdarījis. Diezgan smieklīgi būtu nosēdēt 11 gadus Saeimā un esi tikai vienreiz pateicis "aizver muti!"."

Atceroties liktenīgās dienas notikumus, Līdaka stāsta: "Toreiz bija mēģinājums apstrīdēt valsts karoga izkāršanas obligātumu. Sagadījās tā, ka visi operatori bija aizgājuši prom, vienīgi Latvijas Televīzijas operators bija aizkavējies, un brīdī, kad uzkāpu tribīnē, viņš vienīgais ieslēdza kameru. Nākošajā dienā jau man bija zvani ar lūgumu atļaut manu seju drukāt uz krekliņiem un jakām."

Atgādinām, ka Līdaka ir viens no politiķiem, kas ievēlēts 14. Saeimā. 

Vairāk skaties 1188.lv

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu