Sekojot Šoigu pēdās, Gerasimovs apzvana Rietumu ģenerālštābu vadītājus (6)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Krievijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs, līdzīgi kā pirms pāris dienām to darīja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, sazvanījies ar rietumvalstu armiju vadītājiem, lai piedēvētu Ukrainai iespējamu "netīrās bumbas" izmantošanu, vēsta portāls "Meduza".

Gerasimovs sazvanījies ar Lielbritānijas Aizsardzības štāba vadītāju Toniju Radakinu un ASV Bruņoto spēku komandieri Marku Milliju.

Lielbritānija ziņo, ka Radakins sarunas laikā esot noraidījis Krievijas nepamatotās apsūdzības, ka Ukraina plānojot darbības, kas eskalētu konfliktu. Radakins norādīja, ka Lielbritānija turpinās atbalstīt Ukrainu.

ASV vēl nav komentējušas sarunu.

Tā dēvētā netīrā bumba var saindēt plašu teritoriju ar radioaktīvu materiālu, padarot to bīstamu civilistiem. Kodolsprādzienu tā neizraisa.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu svētdien sazvanījās ar Lielbritānijas, Francijas, Turcijas un ASV aizsardzības ministriem. Vismaz trijās no šīm sarunām viņš apsūdzēja Ukrainu plānos izmantot "netīro bumbu".

"Mūsu valstis skaidri apliecināja, ka mēs visi noraidām Krievijas acīmredzami nepatiesās apsūdzības, ka Ukraina gatavojas izmantot "netīro bumbu" savā teritorijā," ar Lielbritānijas un Francijas valdībām kopīgajā paziņojumā norādīja ASV Valsts departaments.

"Pasaule redzēs cauri jebkuriem mēģinājumiem izmantot šīs apsūdzības kā aizbildinājumu eskalācijai," teikts paziņojumā. "Mēs arī nosodām jebkādus Krievijas ieganstus eskalācijai."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu