Bijušais darbinieks atklāj iepriekš nezināmas detaļas par Maska personību (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

BBC laidusi klajā pirmo daļu no “Īlona Maska šova” (“The Elon Musk Show”), kas ir dokumentāla filma par miljardieri. Šajā filmā skatāmas arī intervijas ar Maska bijušo darbinieku.

Masks ir zināms par savu agresīvo darba vadības stilu. Atsaucoties uz Maska bijušo darbinieku, kurš strādājis miljardiera pirmajā dibinātajā kompānijā, Masks jau jaunībā bijis pārmērīgi prasīgs pret darbiniekiem, un “dažas lietas nav mainījušās vēl šodien”.

BBC veidotajā dokumentālajā filmā “Īlona Maska šovs” tiek parādīts, kā veidojusies pasaulē bagātākā cilvēka dzīve un kāds viņš ir bijis kā darba devējs. Intervijās bijušie Maska darbinieki norādījuši, ka “Masks varējis no dusmām vārīties, ja viņa darbinieki darbu beiguši ātrāk par deviņiem vakarā”.

Turklāt Masks visai bieži staigājis pa biroju un uzraudzījis, vai darbinieki atrodas savās darba vietās.

“Nereti bija tā, ka darba vietas bija tukšas, jo bija jau deviņi vakarā. Tajā brīdī viņa seja kļuva sarkana no dusmām. Viņš bija ļoti nikns,”

stāstīja Maska pirmās kompānijas “Zip2” viceprezidents Džims Ambrass.

Tiek norādīts, ka dokumentālās filmas pirmā sērija sākas ar stāstu par Maska pirmo veiksmi biznesā – uzņēmumu “Zip2”. Šis uzņēmums sākotnēji bijis kā “tīmekļa dzeltenās lapas” jeb vieta, kur patērētājiem kartē atrast vietējos uzņēmumus.

Īlons un viņa brālis Kimbals izveidoja “Zip2”, “īstenojot visus kaitīgos darba paradumus”, respektīvi – nereti pavadot cauras naktis birojā un ēdot ātrās ēdināšanas restorānu pārtiku. Masku brāļi kompāniju pārdeva 1999. gadā uzņēmumam “Compaq”, nopelnot 307 miljonus dolāru. Iegūto naudu Masks ieguldīja uzņēmumā, kas vēlāk pārtapa par “PayPal”.

“Financial Times” norāda, ka dokumentālā filma ļauj saprast, kāds Masks ir kā cilvēks (pretēji tam, ka visi viņu redz kā veiksmīgu biznesmeni un vizionāru). Filmā tiek izgaismotas tādas detaļas kā Maska nelaimīgā bērnība, kas radījusi milzīgu viņa ego, kā arī attieksmi pret citiem cilvēkiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu