Halovīns pārņem pilsētu! Pasākumu ceļvedis nedēļai

Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kā nedēļu sāksi - tā pavadīsi! Un šīs nedēļas pirmā diena sākas ar varen iespaidīgu Halovīna programmu kā lieliem, tā maziem. Piedāvājam iepazīsties ar pasākumu ceļvedi nedēļai!

31. oktobris

Pirmdien, 31. oktobrī, mākslas telpā "Aminori" tiek atklāta tikai keramikai veltīta personālizstāde, kuras autors keramiķis Dainis Lesiņš.

Savukārt Halovīna svinētāji aicināti doties uz Botānisko dārzu! "Tumsā viss citādi rādās! Un kļūst mazliet baisi, kaut ej pa zināmu taku uz zināmu mērķi. Vai Alegeinu bērzs tikai tumsas aizsegā izlokās tik baiss? Vai tūju alejā katru nakti nakšņo sikspārņi? Un vai šī nav pasakās minētā vilkaču priede? Rau, Vecajā parkā smaržo Islandes ķērpju virums un Zināšanu zālē var dzirdēt Spānijas kailgliemežu vaidus," uz Halovīna svētkiem Nacionālajā botāniskajā dārzā aicina tā rīkotāji. Pasākums norisinās no plkst. 17.00 līdz 20.00!

Savukārt pilngadīgie svinētāji aicināti uz "Sexy Style" seksīgāko Halovīna ballīti. "Saposies, atnāc un izbaudi nāvīgi labu atmosfēru kopā ar Ralfu Eilandu, Roju Rodžeru, improvizācijas teātri DIVAS, DJ von Kubitz un pikantiem pārsteigumiem no "Sexy Style" komandas!" aicina pasākuma rīkotāji. Viesi aicināti ierasties tematiskos tērpos – jo krāšņāk, jo labāk.

1. novembris

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienība aicina uz izstādes "Dekoloniālās ekoloģijas" atklāšanu Rīgas mākslas telpā 1. novembrī plkst. 18.00. Izstāde "Dekoloniālās ekoloģijas" pievēršas postsociālisma un postkoloniālisma nospiedumiem šodienas sabiedrībā un kultūrā un to atbalsotajām pārmaiņām Latvijā, Baltijā un plašākā reģionā caur vides, tās pārmaiņu un ekoloģijas perspektīvām.

Savukārt 1. novembra vakarā VEF Kultūras pilī notiks Jāņa Stībeļa jaunās akustiskās koncertprogrammas koncerts.

Programmā iekļautas dziesmas no Jāņa Stībeļa jaunākā albuma "Optimists", kā arī jau labi zināmas un iemīļotas dziesmas no citiem mūzikas albumiem, kā piemēram "Glāze piena", "Tikai Tev", "Ir tik karsts", "Mums paveiksies", "Es tikai smejos" u.c.

Koncerta īpašo skanējumu veidos radošs un profesionāls pavadošais sastāvs - Gints Smukais (akustiskā ģitāra), kurš novērtēts kā trešais labākais akustiskās ģitāras pirkstu spēles ģitārists pasaulē. Viens no dvēseliskākajiem un emocionālākajiem ģitāristiem Jānis Kalniņš (akustiskā ģitāra).

2. novembris

2. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Mārtiņa Ķibilda grāmatas "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi" atvēršanas pasākums. Grāmatā apkopoti Ķibilda televīzijas dokumentālajā raidījumā "Atslēgas. Gadsimta Latvijas vēstures atradumi" apskatītie 50 nozīmīgākie Latvijas vēstures notikumi simt gados - no 1918. līdz 2018. gadam. Vēstures notikumi atklāti no neparasta skatupunkta, it kā atslēdzot durvis uz mazāk zināmiem un tāpēc īpaši intriģējošiem faktiem.

Savukārt t/c "Origo" 1. stāva ātrijā plkst. 18:00 notiks dziedātājas MARTAS albuma “Dabas parādība” prezentācijas koncerts.

3. novembris 

3. novembrī plkst. 17:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks īsfilmas "Dizaina stāsti" prezentācija, kurā iespēja satikt filmu varoņus, autorus un radošo darba grupu.

Tāpat Mencendorfa namā notiek izstādes "Latvijas Nacionālā baleta simtgades lidojums" noslēguma pasākums, kura laikā norisinās kultūras žurnālista Andreja Šavreja grāmatas "Rīgas trīs Mišas" prezentācija.

Savukārt futbola fani aicināti "Skonto" stadionā apmeklēt UEFA Konferences līgas spēli starp "RFS" un Itālijas "Fiorentina".

Foto: UEFA Konferences līgas spēle: RFS - Stambulas "Bašakšehir"

4. novembris

4. novembrī, plkst. 19.00 VEF Kultūras pils notiks grupas "Otra puse" 30. jubilejas koncerts. Klausītāji tiks iepriecināti ar visu laiku labākajām dziesmām, kas raksturo grupas darbību trīsdesmit gadu garumā – "Vēstules", "Ieskaties", "Nakts vai Rīts", "Savādā", "Pēc lietus", u.c. Koncertu īpašie viesi būs “Otra Puse” dibinātāji, grupas “Jumprava” mūziķi Aigars Grāvers un Aigars Krēsla, kā arī brīnišķīgās balss īpašniece, dziedātāja Antra Stafecka, ar kuru grupai šo gadu garumā ir tapušas tādas duetu dziesmas kā “Uzzīmē mani”, “Kopā”, “Es Tev”, Antras komponētā “Tavās rokās” un grupas “100. debija” senais hits “Man dimantu nav”.

Savukārt uz "Lielās ģildes" skatuves koncertprogrammā "Bēthovena Septītā un Silvestrova Serenāde" tiekas Ukrainas Nacionālā kamerorķestra galvenā diriģente Natālija Ponomarčuka un Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga".

5. novembris

5. novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā notiks komponistam Mārtiņam Braunam veltīts piemiņas koncerts. 

Pirms gada Mārtiņš no mums atvadījās, pēdējo reizi tiekoties ar saviem skatītājiem un klausītājiem rokoperas “Mauglis” atjaunotā iestudējuma pirmizrādē. Drīz pēc tam viņš devās uz Mūžības skatuvi, kur jau dziedāja viņa ilggadējais draugs un kolēģis Niks Matvejevs. Pieminot Braunu, koncertā skanēs grupas “Sīpoli” “zelta hiti”, ko izpildīs solisti Ieva Sutugova, Zane Gudrā un Atis Ieviņš kopā ar grupas “Sīpoli” mūziķiem Aivara Gudrā vadībā. Koncertā būs arī vairāki īpašie viesi un koris “Balsis” diriģenta Inta Teterovska vadībā.

Savukārt gardēži aicināti apmeklēt "Hanzas peronu", kur no plkst. 17.00 līdz 22.00 notiks Top 100 vīnu un šefpavāru parāde.

Konkursa Top 100 vīnu un šefpavāru parādes apmeklētājiem 5. novembrī arī šoreiz labākos no labākajiem – 100 zelta un sudraba medaļniekus jeb lieliskākos par paša naudu nopērkamos šampaniešus, baltvīnus, sarkanvīnus, desertvīnus – nogaršot piedāvāsim vienuviet kopā ar Latvijas labāko šefpavāru gardumiem, vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm vadošo vīnziņu vadībā.

6. novembris

6. novembrī plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks Daniela Slosa izrāde "Can't", kas ir nu jau 12. starptautiskās komēdijas superzvaigznes solo izrāde.

Slosa iepriekšējās izrādes satrieca komēdijas fanus visā pasaulē. "Pollstar" ziņo, ka viņa izrāde "HUBRiS" kļuva par pasaules lielāko solo komēdijas tūres šovu 2021. gadā, izrāde "X" 17 mēnešu laikā piedzīvoja 300 šovus Eiropā, Apvienotajā Karalistē, ASV, Kanādā, Austrālijā, Hongkongā, Japānā un pat "Moscow arena", kļūstot par Krievijas visu laiku lielāko komēdijas šovu angļu valodā un izraisot zināma mēroga sensāciju saistībā ar joku par seksuālās izglītības nepieciešamību, kas Putina Krievijā ir neapspriežams temats. Izrādes "X" video versija ir pieejama HBO gan Kanādā, gan ASV, savukārt izrādes "DARK" un "Jigsaw" tiek straumētas vietnē "Netflix" 190 valstīs 26 valodās.

Raksts tapis sadarbībā ar "Bosch".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu