Sobčakas mājās tiek veikta kratīšana, viņa pametusi Krieviju (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka
Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS

Likumsargi veic kratīšanu Krievijas televīzijas raidījumu vadītājas Ksenijas Sobčakas mājās Maskavas apgabalā, informē neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza".

Kratīšana tiek veikta izspiešanas lietā, kas ierosināta pret Sobčakas komercdirektoru Kirilu Suhanovu. Viņš tika arestēts 25. oktobrī.

Sobčaka Suhanova vajāšanu nodēvēja par "vēl vienu spiedienu uz žurnālistiku valstī".

"Tās ir muļķības! Kirils ir uzņēmējs un mūsu reklāmdevējs, es un visa mana redakcija to uztveram kā kārtējo spiedienu uz žurnālistiku valstī. Tagad viņi arestēja Kirilu un "piešuj" viņam lietu. Advokāts ar viņu sazinās. Mēs skatāmies, kā rīkoties" pēc Suhanova apcietināšanas sacīja Sobčaka.

Britu raidsabiedrības BBC Krievijas ziņu dienests, atsaucoties uz avotiem, ziņo, ka Sobčaka pametusi Krieviju. Tiek apgalvots, ka likumsargi vēlējās aizturēt Sobčaku Suhanova krimināllietas izmeklēšanas ietvaros.

Izmeklētājiem esot bijis dots rīkojums aizturēt Sobčaku, taču viņai izdevies aizbēgt. Sobčaka caur Baltkrieviju ir devusies uz Lietuvu.

Sobčaka šo informāciju pagaidām nav komentējusi, taču Krievijas valsts varai piederošās ziņu aģentūras aktīvi publicē dažādu informāciju, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās iestādēs. 

"Viņa atstāja Maskavu jau vēlā otrdienas vakarā. Tajā pašā laikā viņa iegādājusies aviobiļetes uz Dubaiju un trešdien - uz Turciju. Viņa to darīja, lai mulsinātu operatīvos darbiniekus," britu raidsabiedrības BBC Krievijas ziņu dienests citē Krievijas valsts medijus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu