Video ⟩ Sobčaka kājām šķērsojusi Baltkrievijas-Lietuvas robežu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Krievijas televīzijas personība Ksenija Sobčaka, kuras mājā Krievijā trešdien tika veikta kratīšana, aizbēgusi uz Lietuvu. Publiskots video, kurā Sobčaka redzama, kājām šķērsojot Baltkrievijas-Lietuvas robežu.

Kratīšana tiek veikta izspiešanas lietā, kas ierosināta pret Sobčakas komercdirektoru Kirilu Suhanovu. Viņš tika arestēts 25. oktobrī.

"Viņa [otrdien] internetā iegādājās aviobiļetes uz Dubaiju, bet [trešdien] - uz Turciju. Viņa  to darīja, lai mulsinātu operatīvos darbiniekus. Rezultātā viņa caur Baltkrieviju ieceļoja Lietuvā," Krievijas valsts kontrolētajai ziņu aģentūrai TASS pavēstīja anonīms informācijas avots.

Lietuvas raidorganizācija LRT no saviem informācija avotiem izdevās iegūt apstiprinājumu, ka Sobčaka esot šķērsojusi Lietuvas robežu.

Vēlāk Lietuvas Valsts drošības departamenta (VSD) vadītājs Darjus Jaunišķis apstiprināja, ka Sobčaka atrodas Lietuvā. Viņš norādīja, ka Sobčakai, kurai ir Krievijas un Izraēlas dubultpilsonība, iebraukšanai Lietuvā neesot vajadzīga vīza un ka viņa drīkstot valstī uzturēties 90 dienas. Pašlaik dienesta rīcībā nav informācijas, kas liktu domāt, ka Sobčakas uzturēšanās Lietuvā rada draudus valsts drošībai, bet, ja tādi rastos, tiktu veikti attiecīgi pasākumi, uzsvēra Jaunišķis.

Lietuvas portāls "15min.lt" ziņo, ka Sobčaka Baltkrievijas-Lietuvas robežu šķērsojusi trešdien ap plkst.13.30, izmantojot Izraēlas pasi. Lietuva pašlaik uzņem Krievijas pilsoņus, kam ir vēl kādas citas valsts pilsonība, ja tie nav iekļauti "melnajā sarakstā".

40 gadus vecā Sobčaka ir bijušā Sanktpēterburgas mēra Anatolija Sobčaka meita. Viņš ieņēma mēra amatu laikā, kad domē strādāja nākamais Krievijas prezidents Vladimirs Putins. 

Sobčaka bērēs 2000.gadā Putins stāvēja līdzās Ksenijai Sobčakai un viņas mātei Ludmilai Narusovai, kura arī darbojās Krievijas politikā.

2018.gadā Ksenija Sobčaka kandidēja Krievijas prezidenta vēlēšanās. Tolaik viņa  tika uzskatīta par kandidāti, kuras uzdevums ir radīt ilūziju par to, ka Krievijā tiek pieļauta politiskā opozīcija. Sobčaka noliegusi jebkādu saistību ar Kremli vai Putinu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu