Tāpat kā mākslai, kultūrai, mūzikai, arī sportam, konkrētāk futbolam, ir vajadzīga sava telpa - mūsdienīga, pievilcīga. Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Rīgas domi, parakstot nodoma protokolu, spērusi soli tuvāk nacionāla mēroga futbola stadiona būvniecībai. Latvija aizvien ir vienīgā valsts Eiropā bez sava nacionālā stadiona. Labā ziņa - ledus ir sakustējies.

Par nacionālo stadionu, kas kalpotu arī liela mēroga kultūras, izklaides un mūzikas pasākumiem, runāts daudz un dikti, un jau sen. "Skonto" stadions ir privāts, morāli un arī fiziski novecojis, turklāt nav skaidrs, cik ilgi vēl būs pieejams. Neatbilst UEFA ceturtajai kategorijai, lai varētu organizēt augstākā līmeņa futbola mačus. Arī "Daugavas" stadions neatbilst visām UEFA prasībām. Turklāt šis stadions ir bez futbola dvēseles, un tie, kas tur ir apmeklējuši kaut vienu futbola spēli, apstiprinās, ka trūkst futbolam tik vajadzīgās gaisotnes. Citu kvalitatīvu stadionu izlašu vajadzībām ne Rīgā, ne citur Latvijā nav.

Atrašanās vieta

Nacionālajam stadionam iezīmējušās trīs atrašanās vietas, no kurām divas Lucavsalā, viena demontētā Okupācijas pieminekļa vietā Pārdaugavā, kas, gudri rīkojoties, būtu ļoti labs variants, ja to prasmīgi iekļautu pilsētas ainavā.

"Šeit ir vairākas iesaistītās puses. Tas nav LFF lēmums. Ja valsts iesaistās šajā projektā, tas nozīmē, ka arī valstij būs savs redzējums, ko viņi redz šajā stadionā, kādas ir viņu prioritātes un kādus pasākumus valsts gribētu tur organizēt un redzēt. Ko Rīgas dome ilgtermiņā grib attīstīt," TVNET norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Tātad pēc komunikācijas ar valdību kopā ar Rīgas domi pieņemsim pēdējo lēmumu. Šobrīd esam vienojušies ar esošo valdību, ka darba grupā būs arī valsts pārstāvis, kopā ar Rīgas domes, LFF un UEFA. Šī sasaiste tika saskaņota ar esošo IZM."

Bijušais LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas loceklis Guntars Indriksons atbalsta stadiona atrašanās vietu Uzvaras parkā. Sarunā ar TVNET viņš sacīja, ka, realizējot pārdomātu projektu, neciestu zaļā zona, būtu viegli sasniedzams ar sabiedrisko transportu vai kājām no pilsētas centra.

"Stadionu var ielikt pieminekļa atrašanās vietā, iekļaujot arī baseina teritoriju. Šis stadions ir vajadzīgs ne tikai futbolam, bet arī ārtelpu kultūras notikumiem, un tas arī ir svarīgi. Rīgā nav šādas kvalitatīvas vietas," teica Indriksons...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp