Ielas seguma atjaunošanu Ģertrūdes ielā Rīgā nepabeigs līgumā noteiktajā laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ielas seguma atjaunošanu Ģertrūdes ielā Rīgā nepabeigs līgumā noteiktajā laikā, informēja pašvaldībā.

Līgumā noteiktajā laikā seguma atjaunošanu nepabeigs Ģertrūdes ielas posmā no Krišjāņa Barona līdz Brīvības ielai.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka būvdarbu veicējs SIA "RERE Vide" iesniedzis lūgumu pagarināt satiksmes ierobežojumus Ģertrūdes ielā līdz novembra beigām. Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas darbos tiek izmantots arī Ukrainā ražots granīta bruģis. Saistībā ar karu Ukrainā ražotājam bija atslēgtas ražošanas iekārtas. Šī iemesla dēļ piegāde aizkavējas par dažām nedēļām, tomēr pašlaik tā jau ir ceļā uz Latviju.

Seguma atjaunošanas darbi lielākajā daļā Ģertrūdes ielas ir pabeigti. Darbi aizkavējušies tajās zonās, kur kavējas materiālu piegāde - krustojumos ar Tērbatas un Akas ielām, norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jāni Vaivods. Satiksmi atjaunos ātrāk, ja visi darbi būs pabeigti. Atbilstoši noslēgtajam līgumam par katru kavēto dienu būvdarbu veicējam tiks aprēķināts līgumsods.

Ģertrūdes ielā šogad arī plānots veikt labiekārtošanas darbus. Izvietos desmit atpūtas solus ar atzveltni un astoņus vienvietīgos atpūtas solus, kā arī piecus atpūtas solus ap kokiem. Tāpat minētajā ielas posmā uzstādīs 61 velosipēdu novietni un 25 velosipēdu novietnes ar augu konteineriem. Kopumā uzstādīs 20 atkritumu urnas. Tāpat tiks veikta ielas apzaļumošana, uzstādot dažāda izmēra augu konteinerus - 16 lielus, divus vidējus un 30 mazus, kā arī iestādīs sešas dažādu šķirņu liepas un vairākus košumkrūmus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu