Svētdien vietām uzspīdēs saule un gaidāmi pat +13 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rudens lapas. Ilustratīvs attēls.
Rudens lapas. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Svētdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, nav nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, vietām Latgalē un Vidzemē tā ātrums brāzmās sasniedz 10-13 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +3..+9 grādiem, Kurzemes rietumkrastā - līdz +10..+11 grādiem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ziemeļrietumu vējš pilsētas ziemeļos brāzmās pūš ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +8..+9 grādiem.

Svētdien Vidzemē un Latgalē saglabāsies vairāk mākoņu, saulainākā diena būs Kurzemē un Zemgalē, prognozē sinoptiķi.

Nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Vidzemē un Latgalē tā ātrums brāzmās sasniegs 9-14 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +6..+11 grādi, valsts dienvidrietumos līdz +13 grādiem.

Rīgā mākoņi daļēji segs debesis, nav gaidāmi nokrišņi, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē un gaisa temperatūra svārstīsies ap +10 grādiem.

Sākot no rietumiem, pastiprinās anticiklona atzara ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1009 hektopaskāliem Alūksnē līdz 1016 hektopaskāliem Liepājas pusē.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +13..+15 grādi. Dagdā un Priekuļos tika pārspēts 29.oktobra siltuma rekords, bet Alūksnē un Zosēnos tas tika atkārtots.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.oktobrī bija +31..+32 grādi Francijā un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -8..-9 grādi Islandē un Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu