Foto ⟩ Pūce, Levits un Kariņš notverti uzjautrinošā kadrā Saeimas simtgadei veltīta koncerta laikā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Egils Levits, Juris Pūce, Krišjānis Kariņš
Egils Levits, Juris Pūce, Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālajā teātrī ceturtdien, 27.oktobrī, notika svinīgs koncerts "Turpinājums. Mūsu balsis", uz kuru tika aicināti 13. Saeimas deputāti un citas amatpersonas. Īsi pirms koncerta sākuma aģentūras LETA fotogrāfs Edijs Pālens noķēris amizantu foto mirkli ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas deputātu Juri Pūci.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Foto izskatās, ka Valsts prezidents Egils Levits vai nu glauda vai uzsit pa pakausi Saeimas deputātam Jurim Pūcem, tikmēr Ministru prezidents Kariņš iemūžināts ar izbrīnītu sejas izteiksmi.

Koncertu apmeklēja Saeimas Prezidija locekļi un deputāti, Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, bijušie Saeimas spīkeri, valsts prezidenti un Augstākās padomes deputāti, kā arī Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja un viceprezidents, Igaunijas, Lietuvas, Islandes un Melnkalnes parlamentu priekšsēdētāji, Ukrainas Augstākās Radas vicespīkere un citi viesi.

Foto: Latvijas Republikas Saeimas simtgades svinīgais koncerts "Turpinājums. Mūsu balsis".

Simtgades koncertā uzstājās kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" diriģenta Normunda Šnē vadībā, solisti - Reinis Tomiņš, Līga Griķe, Aigars Raumanis, Daniils Bulajevs, Taīse Ticiana Geitus Eitvina, Andrejs Zitmanis, kā arī Rīgas Doma kora skolas jauktais koris diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Klausītājus priecēja arī jauni, talantīgi mūziķi, uzlecošas zvaigznes un vēl tikai plaukstoši talanti. Programmā izskanēja Latvijas autoru darbi – gan klasiskā, gan laikmetīgā mūzika.

1. Saeima uz pirmo sēdi sanāca 1922. gada 7. novembrī un iemiesoja tautas uzticību savam valstiskumam, brīvībai, neatkarībai un demokrātijai. Līdz ar parlamenta sanākšanu spēkā stājās arī Latvijas valsts pamatlikums - Satversme.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu