Video ⟩ Raidījums: Torņakalna mājas iemītniekiem liek maksāt 10 gadus vecu parādu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Kādas Torņakalna mājas dzīvokļu īpašnieki saņēmuši nepatīkamu vēsti. Īpašniekiem ir jāsedz mājas 10 gadus vecais komunālo pakalpojumu parāds. Gan dzīvokļu īpašnieki, gan mājas iedzīvotāji apgalvo, ka regulāri maksā komunālo pakalpojumu rēķinus. Nama apsaimniekotājs skaidroja, ka parāds radies iepriekšējā apsaimniekotāja neizpildīto saistību dēļ, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

"Kad es pamanīju to e-pastu, es vispār biju šokā, tāpēc ka es vienmēr apmaksāju visus rēķinus laicīgi. Un es arī nesaprotu, kāpēc man ir jāmaksā divreiz," sacīja viena no nama dzīvokļu īpašniecēm Marina.

Neizpratnē ir arī citi šī nama iedzīvotāji. "Jūs varat iedomāties? Mēs – pensionāri. Pie manas pensijas – uzreiz 100 eiro! Ko pēc tam var nopirkt? Zāles? Dzīvokli apmaksāt vai ko?" vaicā nama iedzīvotāja Ņina.

Parāds izveidojies par periodu no 2012. gada oktobra līdz decembrim, kad mājai bija cits apsaimniekotājs. Vidējā summa uz dzīvokli – no 100 līdz 150 eiro.

"Apzinoties iedzīvotāju šī brīža maksātspēju, mēs piedāvājam vienoties par šī parāda atmaksas termiņu līdz diviem gadiem. Tā dzīvokļa īpašniekiem norādītā parāda summa ir no 100 līdz 105 eiro."

Līdz ar to piedāvājam sadalīt šo pamatsummas maksājumu uz 24 mēnešiem. Tad mēneša maksājums nepārsniegs 4,40 eiro un mēs papildus neaprēķināsim nekādus procentus vai līgumsodu," norādīja SIA "City Service" Juridiskās nodaļas vadītāja Ginta Veipa-Kopilova.

"City Service" grupā ietilpstošās SIA "Latvijas namsaimnieks" pārstāve norādīja arī, ka iedzīvotāji varēja uzzināt par parādu faktiski tikai pēc pieprasījuma.

"Ja apsaimniekotājs, šis jaunais apsaimniekotājs triju gadu laikā pēc vecā apsaimniekotāja maksātnespējas procesa pabeigšanas nav tiesiskā veida vērsies pret dzīvokļu īpašniekiem, atgādinot par parāda esamību, un nav prasījis parāda segšanu, tad, visticamāk, ir iestājies noilgums," vērtēja zvērināts advokāts Edgars Atlācis, taču akcentēja, ka noilguma esamība vai iestāšanās ir vērtējama katrā gadījuma individuāli.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu