Ostapenko un Kičenoka zaudē WTA dubultspēļu finālturnīra ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisistes Ļudmila Kičenoka un Aļona Ostapenko
Tenisistes Ļudmila Kičenoka un Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets otrdien Fortvērtā, ASV, piedzīvoja zaudējumu WTA sezonas noslēguma turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā spēlē.

Ostapenko un Kičenoka ar rezultātu 6-3, 1-6, 6:10 piedzīvoja zaudējumu pret neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu un beļģieti Elīzi Mertensu.

Zaudējot mačā, Ostapenko tika pie 125 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Latvijas un Ukrainas duets izsēts ar piekto numuru, bet pretiniecēm ir ceturtais numurs.

Vēl šajā grupā Ostapenko un Kičenoka spēlēs ar kanādieti Gabrielu Dabrovski un meksikānieti Huljanu Olmosu (2.), kā arī Kazahstānas un Brazīlijas pāri Anna Daņilina/Beatrise Hadada-Maja (7.).

Savukārt otrā grupā spēkus mēro čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova (1.), amerikānietes Džesika Pegula un Koko Gofa (3.), ķīnietes Sjui Jifaņa un Jana Džaosjuaņa (6.)un ASV un Nīderlandes duets Dezirē Kravčika/Demi Shūrsa (8.).

Abās grupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet pusfinālā iekļūst abu grupu divi labākie pāri.

Gan Ostapenko, gan Kičenoka WTA sezonas noslēguma dubultspēļu sacensībās piedalās pirmo reizi karjerā.

Latvijas un Ukrainas duets šajā sezonā uzvarēja prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā.

Septembrī Ostapenko WTA dubultspēļu rangā sasniedza rekordaugsto septīto vietu, bet Kičenoka pakāpās uz devīto pozīciju. Sezonas nogrieznī viņas ir piektās, bet rangā šobrīd atrodamas attiecīgi 16. un desmitajā pozīcijā.

2017.gadā Ostapenko spēlēja WTA sezonas noslēguma vienspēļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu