Masks iecerējis ikmēneša nodevu verificētajiem "Twitter" lietotājiem (11)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Sociālā tīkla "Twitter" jaunais vadītājs Īlons Masks
Sociālā tīkla "Twitter" jaunais vadītājs Īlons Masks Foto: Reuters / Scanpix

Sociālā tīkla "Twitter" jaunais vadītājs Īlons Masks otrdien paziņoja, ka šī sociālā tīkla platforma iekasēs astoņus ASV dolārus mēnesī par lietotāju kontu verifikāciju.

Viņš apgalvoja, ka jaunā nodeva atrisinās "Twitter" problēmas ar viltus kontiem un troļļiem, kā arī radīs jaunu ienākumu avotu šim uzņēmumam.

Par kontu verifikācijas nodevu paziņots dažas dienas pēc tam, kad pasaules bagātākais cilvēks Masks vienpersoniski pārņēma kontroli pār "Twitter", pabeidzot tā iegādi par 44 miljardiem dolāru.

"Varu tautai! "Blue" par astoņiem dolāriem mēnesī," tvītoja Masks, pieminot sociālā tīkla maksas abonēšanas pakalpojumu "Twitter Blue".

Saskaņā ar jauno plānu maksas abonenti saņems "Twitter" zilo atzīmi, kas liecina par verificētu autentisku kontu. Pašlaik šāda iespēja tiek piedāvāta tikai sabiedriski pazīstamām personām, un Masks šo pieeju nosauca par "kungu un zemnieku sistēmu".

Masks pavēstīja, ka "Twitter Blue" abonenti arī saņems "prioritāru" vietu "atbildēs, pieminēšanā un meklēšanā", un tas esot "būtiski, lai sakautu spamu/krāpšanu".

Šajā pakalpojumā arī būs paplašinātas video iespējas, mazāk reklāmu, un iespēja lietotājiem panākt ""maksas sienas" apiešanu izdevējiem, kas grib sadarboties ar mums," vēstīja Masks.

"Twitter Blue" pašlaik ļauj lietotājiem piekļūt zināmām zinu vietnēm bez maksas un bez reklāmām, piemēram, laikraksta "Los Angeles Times" vietnei.

"Tas arī dos "Twitter" ieņēmumu plūsmu, lai atalgotu satura veidotājus," tvītoja Masks, komentējot iecerēto ikmēneša nodevu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu