Polijas iekšlietu ministrs: Migrācijas spiediens no Kaļiņingradas apgabala ir reāls apdraudējums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas karogs.
Polijas karogs. Foto: Pixabay

Polija par reālu apdraudējumu uzskata tā dēvēto migrācijas spiedienu no Krievijas Kaļiņingradas apgabala, preses konferencē Varšavā paziņojis Polijas iekšlietu ministrs Mariušs Kaminskis.

Kā teica ministrs, Polijas puse pārbauda jebkādu informāciju, kas varētu liecināt, ka Krievija "vēlas izmantot kārtējo ieroci tajā Eiropas daļā, proti, nelegālo migrāciju".

Kaminskis gan piebilda, ka līdz šim nekādi incidenti nav bijuši.

"Tomēr mēs neizslēdzam, ka tāds scenārijs ir iespējams. Mēs vēlamies apdrošināties un būt gatavi savlaicīgiem un pastāvīgiem lēmumiem, lai poļi justos droši, lai Polijas austrumu robeža būtu droša," uzsvēra ministrs.

Savukārt Polijas iekšlietu ministra vietnieks Macejs Vonsiks sacīja, ka lielākās daļas uz Baltkrievijas-Polijas robežas aizturēto nelegālo migrantu ceļš ir vedis caur Maskavu.

"Reiz Minska to maskēja, bet tagad par to nav nekādu šaubu. Viņi no trešajām valstīm tieši aizlido uz Maskavu. Tas ceļš uz Kaļiņingradas apgabalu ir reāls," secināja Vonsiks.

Jau vēstīts, ka Varšava bažījas, ka Krievija varētu veicināt aziātu un afrikāņu migrantu nelegālu robežas šķērsošanu, tādēļ Polija būvēs pagaidu barjeru uz robežas ar Krievijai piederošo Kaļiņingradu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu