Latvijas austrumos ceturtdien saglabāsies mitrs laiks, citviet uzspīdēs saule

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Ceturtdien, 3. novembrī, Latgalē un lielā daļā Vidzemes saglabāsies apmācies laiks, daudzviet gaidāms lietus un dūmaka, vietām - migla, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē un Zemgalē starp mākoņiem uzspīdēs saule un tikai dažviet iespējams īslaicīgs lietus.

Pūtīs lēns rietumu vējš, valsts austrumos gaidāms bezvējš. Gaiss iesils līdz +10..+12 grādiem, austrumu novados saglabāsies +6..+9 grādi.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un mākoņu kļūs mazāk. Vējam lēni pūšot no rietumu puses, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +11 grādiem.

Ceturtdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt austrumos - līst un vietām valstī ir migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Mazākā redzamība valsts novērojumu stacijās piecos rītā bija 300 metri Kolkā un 460 metri Skrīveros. Lielā valsts daļā ir dūmaka. Saglabājas lēns vējš un bezvējš.

Gaisa temperatūra +5..+10 grādi, Kurzemes rietumkrastā vietām +11 grādi.

Rīgā mākoņains rīts, pūš viegls rietumu vējš, gaisa temperatūra +9..+10 grādi.

Pār Latgali un Vidzemi stiepjas nekustīga atmosfēras fronte. Gaisa spiediens visā Latvijā 1015-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,9 grādiem Alūksnē līdz +13,7 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.novembrī bija +30 grādi Bulgārijā, Grieķijā un Ziemeļmaķedonijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -10 grādi Somijas ziemeļaustrumos un -14 grādi Vorkutā, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu