Latvijas skeitbordisti Gailīte un Kuzmins triumfē pasaules čempionātā slalomā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Krāmere, Gustavs Gailītis, Anna Monika Gailīte, Jānis Kuzmins, Toms Dreiblats, Elīza Marija Gailīte
Līna Krāmere, Gustavs Gailītis, Anna Monika Gailīte, Jānis Kuzmins, Toms Dreiblats, Elīza Marija Gailīte Foto: Publicitātes foto

Latvijas skeitbordisti Anna Monika Gailīte un Jānis Kuzmins Argentīnā notikušajā pasaules čempionātā slalomā tika pie zelta godalgām, vēsta sportistu pārstāvji.

Latvijas izlasi pasaules meistarsacīkstēs pārstāvēja Kuzmins, Gustavs Gailītis, Toms Dreiblats, Artūrs Liskovs, Anna Monika Gailīte un Elīza Marija Gailīte. Latvijas skeitbordisti sacentās hibrīdslalomā, līnijslalomā, speciālajā un milzu slalomā, visām disciplīnām atšķiroties ar konusu izvietojumu, trases garumu, stāvumu un ātrumu.

Anna Monika Gailīte izcīnīja zeltu līnijslalomā, bet viņas māsa Elīza šajā pašā disciplīnā tika pie bronzas.

Hibrīdslalomā Anna Monika Gailīte tika pie sudraba, piekāpjoties tikai ASV pārstāvei Līnai Krāmerei, kurai tā bija 16.zelta godalga pasaules meistarsacīkstēs. Abas skeitbordistes tikās finālā arī speciālajā slalomā, arī šoreiz pārākai esot Krāmerei, kamēr Latvijas sportiste izcīnīja vēl vienu sudrabu.

Visu četru disciplīnu kopvērtējumā sieviešu konkurencē Anna Monika Gailīte ieņēma otro vietu, bet Elīza Marija Gailīte ierindojās trešajā pozīcijā.

Savukārt Kuzmins triumfēja ne tikai līnijslalomā, bet arī hibrīdslalomā un speciālajā slalomā.

Dreiblats hibrīdslalomā finālā atzina Kuzmina pārākumu un tika pie sudraba, kamēr trešo un ceturto vietu sadalīja attiecīgi Gailītis un Liskovs, bet līnijslalomā Gailītis, zaudējot Kuzminam, samierinājās ar sudrabu, un trešo vietu ieņēma Dreiblats. Speciālajā slalomā finālā atkal spēkojās Gailītis un Kuzmins, kurš divu braucienu summā bija pārāks un izcīnīja trešo zeltu. Cīņā par trešo vietu Dreiblats pārspēja Liskovu, nopelnot vēl vienu medaļu.

Kuzmins arī startēja milzu slalomā, šajā disciplīnā samierinoties ar bronzu.

Vīriešu konkurencē četru disciplīnu kopvērtējumā Latvijas skeitbordisti aizņēma visu goda pjedestālu. Kuzmins ieņēma pirmo vietu, Gailītis izcīnīja otro vietu, bet Dreiblats kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Pasaules čempionāts norisinājās Argentīnā no 28.līdz 31.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu