Raidījums: NMPD vēlas papildu aizsardzību darbiniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
NMPD.
NMPD. Foto: Paula Čurkste/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) pēc nesen notikuša gadījuma, kad dienesta autovadītājs vairākas reizes tika sadurts ar asu priekšmetu, vēlas ieviest papildu drošības pasākumus saviem darbiniekiem, tajā skaitā arī ķermeņa kameras, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

NMPD mediķis Tonijs Galanders regulāri saskaras ar to, ka viņa darbu traucē. Viņš stāsta: "Lielākajā daļā gadījumu tās ir kaut kādas pārsvarā verbālas agresijas no pacientiem, lielākā daļa gadījumu no viņu radiniekiem, tuviniekiem, apkārt esošām personām. Nu, ir bijuši arī atsevišķi gadījumi, kad ir bijusi kaut kāda bišķiņ fiziskāka darbība, protams."

NMPD rupjas apsaukāšanās, grūstīšanas un darba traucēšanas biežums no pacientu puses ikdienā pat netiek uzskaitīts. Ap 100 gadījumos gada laikā uzbrukumi mediķiem ir bijuši nopietnāki. Vienā no tiem, lai glābtu pašus mediķus, nācies iesaistīt pat speciālo uzdevumu vienību.

NMPD vadītāja Liene Cipule norāda, ka atmiņā spilgti palicis kāds gadījums, kad vientuļā lauku sētā mediķiem uzbruka cilvēks, kas bija lietojis narkotiskās vielas. "Viņš uzbruka brigādei ar dakšām, siena dakšām, un arī bija ļoti bīstama situācija. Protams, iepriekšējās nedēļās notikušais gadījums, kad tika sadurts ar vairākiem dūrieniem krūtīs mūsu vadītājs. Tas arī notika ļoti vientuļā vietā. Policija varēja ierasties tikai 20 minūšu laikā."

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu