Video ⟩ Ostapenko un Kičenoka cieš otro zaudējumu WTA finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets
Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets ceturtdien ASV pilsētā Fortvērtā cieta zaudējumu WTA sezonas noslēguma turnīra dubultspēļu sacensību otrajā spēlē.

Latvijas/Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar piekto numuru, ar 6-7 (5:7), 6-2, 10:12 piekāpās kanādietei Gabrielai Dabrovski un meksikānietei Huljanai Olmosai, kurām sacensībās piešķirts otrais numurs.

Spēli ar servi sāka pretinieces, abiem duetiem uzvarot savus serves geimus līdz sestajam geimam. Šajā laikā Ostapenko un Kičenokai bija divas breikbumbas, bet pretiniecēm - četras.

Sesto geimu uzvarēja Dabrovski un Olmosa, taču jau nākamajā geimā Latvijas/Ukrainas duets atspēlējās, brīdi vēlāk panākot 4-4.

11.geimā Kičenoka ar Ostapenko realizēja trešo no trim pēc kārtas breikbumbām, bet pēc nākamā geima atkal bija neizšķirts (6-6), seta uzvarētājas izšķirot taibreikam.

Kičenoka ar Ostapenko sāka ar 2:0, nākamos četrus punktus guva pretinieces, uzvarot taibreiku ar 7:5.

Otro setu labāk sāka Ostapenko ar Kičenoku, uzvarot pirmos trīs geimus, bet astoto geimu Ukrainas/Latvijas pāris uzvarēja "sausā", servējot Olmosai.

Supertaibreikā pirmās divas izspēles, kļūdaini pie tīkla darbojoties Kičenokai, uzvarēja pretinieces, tomēr tieši ar diviem spēcīgiem uzbrukuma sitieniem pie tīkla rezultātu izlīdzināja ukrainiete - 3:3.

Pēc brīža četru punktu izrāviens jau deva 5:3 vadību Ostapenko un Kičenokai, bet tad ar trim punktiem atbildēja pretinieces - 6:5 jau Dabrovski un Olmosas labā.

Nākamās trīs izspēles atkal uzvarēja Ostapenko ar Kičenoku, bet pēc tam trīs - pretinieces, panākot pirmo mačbumbu pēc Ostapenko sitiena tīklā.

Pēc divām izspēlēm pēc Kičenokas darbības pie tīkla pirmo mačpunktu jau dabūja Kičenoka un Ostapenko - 10:9, tomēr Ostapenko iesita tīklā izspēlē, kurā atlika gūt punktu.

11:10 pie tīkla panāca Dabrovski, pēc brīža svinot uzvaru ar 12:10.

Zaudētājas bija labākas servēs (četri "eisi"), kamēr pretiniecēm nebija neviena. Arī dubultkļūdu mazāk bija Latvijas/Ukrainas duetam (2:3).

Ar pirmo servi procentuāli vairāk punktu (63,6% jeb 35/55 pret 60,4% jeb 32/53) guva Ostapenko/Kičenoka, bet ar otro - Dabrovski/Olmosa (39,1% jeb 9/23 pret 37,5% jeb 9/24).

Uzvarētājas izmantoja divas no desmit breika iespējām, bet zaudētājas punktā pārvērta četras no 12 breikbumbām.

Visā mačā vairāk punktu guva Latvijas/Ukrainas duets (79/76).

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Ostapenko un Kičenoka ar rezultātu 6-3, 1-6, 6:10 piedzīvoja zaudējumu pret neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu un beļģieti Elīzi Mertensu (4.). Savukārt Dabrovski/Olmosa ar rezultātu 5-7, 0-6 piekāpās Kazahstānas un Brazīlijas pārim Anna Daņilina/Beatrise Hadada-Maja (7.).

Dabrovski ir Ostapenko kādreizējā dubultspēļu partnere, un abas kopā spēlējušas divu "WTA 1000" turnīru finālos, 2018.gadā Katarā izcīnot titulu. Ar Olmosu kanādiete apvienojusi spēkus šajā sezonā, kopā iegūstot divas trofejas.

Otrā grupā spēkus mēro čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova (1.), amerikānietes Džesika Pegula un Koko Gofa (3.), ķīnietes Sjui Jifaņa un Jana Džaosjuaņa (6.) un ASV un Nīderlandes duets Dezirē Kravčika/Demi Shūrsa (8.).

Abās grupās tiek izspēlēts viena apļa turnīrs, bet pusfinālā iekļūst abu grupu divi labākie pāri.

Gan Ostapenko, gan Kičenoka WTA sezonas noslēguma dubultspēļu sacensībās piedalās pirmo reizi karjerā.

Latvijas un Ukrainas duets šajā sezonā uzvarēja prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā.

Septembrī Ostapenko WTA dubultspēļu rangā sasniedza rekordaugsto septīto vietu, bet Kičenoka pakāpās uz devīto pozīciju. Sezonas nogrieznī viņas ir piektās, bet rangā šobrīd atrodamas attiecīgi 16. un desmitajā pozīcijā.

2017.gadā Ostapenko spēlēja WTA sezonas noslēguma vienspēļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu