Latvijas florbolisti uzzinājuši PČ "play-off" pirmās kārtas pretiniekus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu florbola izlase
Latvijas vīriešu florbola izlase Foto: Latvijas Florbola savienība/Twitter

Latvijas vīriešu florbola izlase trešdien pasaules čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Igauniju, noskaidrojās pēc otrdien notikušā Igaunijas un Taizemes mača.

Igauņi otrdien otrā ešelona C grupas mačā ar 16:4 uzvarēja Taizemi un nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā. Pirms tam ziemeļu kaimiņi ar 12:4 uzvarēja Singapūru un ar 15:3 pārspēja Kanādu.

Kā C grupas uzvarētāja Igaunija "play-off" pirmajā kārtā tiksies ar Latviju, uzvarētājai iekļūstot ceturtdaļfinālā. Latvieši bija ceturtie B apakšgrupā, kur piedzīvoja zaudējumus Čehijai (3:6), Zviedrijai (2:11) un Vācijai (4:6).

Apakšgrupā komandas spēlēs katra ar katru. A un B grupu pirmo divu vietu īpašnieces uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet trešās un ceturtās pozīcijas īpašniecēm būs duelēšanās ar otrā ešelona katras grupas divām spēcīgākajām izlasēm.

Latvijas vīriešu izlase Starptautiskā florbola federācijas (IFF) pasaules rangā šobrīd ieņem piekto pozīciju un šāda vieta tika izcīnīta arī iepriekšējos divos finālturnīros Prāgā un Helsinkos.

Latvijas florbolisti piedalījušās visos 13 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos un augstākais sasniegums ir sešas reizes iegūtā piektā pozīcija (2006., 2008., 2010., 2014., 2018., 2020.).

Pasaules čempionāta finālturnīrs Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā norisināsies līdz 13.novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu