15 gadu vecumā mūžībā devusies Rīgas zoodārza žirafe Kimi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Žirafe Kimi
Žirafe Kimi Foto: Publicitātes foto

7. novembrī Rīgas zoodārzā miris žirafu tēviņš Kimi, atsaucoties uz zoodārza sniegto informāciju, vēsta raidījums "4. studija". 

Šajā vasarā Kimi atzīmēja savu 15 gadu dzimšanas dienu, kas žirafu tēviņiem ir cienījams vecums, gan dzīvojot nebrīvē, gan brīvā dabā. Ierasts, ka šādu vecumu sasniedz vien nedaudzi šīs sugas pārstāvji.

"Rīgas Zooloģiskajā dārzā Kimi ieradās 2009.gada 21.aprīlī, un pa šo laiku dzīvnieks bija iemantojis gan nedalītas apmeklētāju, gan arī savu aprūpētāju simpātijas. Tāpēc Kimi došanās mūžībā ir skumjš brīdis visai Rīgas Zooloģiskā dārza saimei un īpaši tiem, kuri diendienā rūpējās par šī rāmā milža labbūtību un veselību," pauž zooloģiskā dārza pārstāvji.

Sagaidāms, ka jau šajā pavasarī Rīgas Zoodārzā palikušajai trīs gadus vecajai žirafu mātītei Vakilijai pievienosies jauns žirafu tēviņš.

Rīgas Zooloģiskā dārza Žirafu māja tiek uzskatīta par kvalitatīvu un piemērotu starptautiskā mērogā visiem šo majestātisko dzīvnieku turēšanas nosacījumiem. Arī Rīgas zoodārza žirafu aprūpētāji ir apguvuši sarežģītās barošanas un veterinārās aprūpes iemaņas, kas ļauj Eiropas apdraudēto sugu saglabāšanas programmas koordinatoram uzticēt Rīgas Zooloģiskajam dārzam Rotšilda žirafu vairošanas grupu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu