Rīgas brīvostas pārvaldnieks A.Zeltiņš ievēlēts par ESPO viceprezidentu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ, 8. novembrī European Sea Ports Organisation (ESPO) Ģenerālās asamblejas ikgadējā sanāksmē Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš tika ievēlēts par ESPO priekšsēdētāja vietnieku. Šo amatu ESPO organizācijā A.Zeltiņš ieņems divus gadus no 2023. līdz 2025. gadam.

1993. gadā dibinātā ESPO organizācija pārstāv Eiropas jūras ostas Eiropas Savienībā, aizstāvot savu biedru intereses Eiropas institūcijās, kā arī popularizējot Eiropas ostu redzējumu un vērtības Eiropas politikas veidotāju vidū. Savas darbības laikā ESPO ir kļuvusi par unikālu Eiropas ostu domu apmaiņas un zināšanu platformu, kas ir patstāvīgā dialogā ar visiem Eiropas ostu un jūrniecības nozares spēlētājiem.

Rīgas brīvostas pārvalde darbojas ESPO jau kopš 1998. gada, kad kā pirmā no Latvijas ostām tika uzņemta par ESPO asociēto biedru. Kopš 2004. gada un Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā Rīgas brīvostas pārvalde ir pilntiesīgs ESPO biedrs.

Ansis Zeltiņš: “Esmu pagodināts par uzticēto godu ieņemt šo augsto amatu. Pateicos kolēģiem no pārējām Eiropas ostām par uzticēšanos un manas profesionālās darbības novērtējumu. Uzskatu, ka ESPO organizācijas loma nākamo gadu laikā būtiski pieaugs, jo šajā ģeopolitisko un ekonomisko izaicinājumu pilnajā laikā ļoti straujas izmaiņas piedzīvo pašas ostas. Šobrīd dialogs Eiropas ostu starpā, ko īsteno ESPO, ir īpaši svarīgs, lai ātri nonāktu pie vienotiem priekšlikumiem Eiropas organizācijām. Turklāt šādos krīzes brīžos pieaug arī ESPO loma kā Eiropas ostu interešu aizstāvim.”

Vienlaikus Ģenerālā asambleja par ESPO priekšsēdētāju ievēlēja Zeno D’Agostino - Adrijas jūras austrumkrasta ostu pārvalžu apvienības (Itālija) prezidentu un par otro priekšsēdētāja vietnieku uz vēl vienu termiņu pārvēlēja Daan Schalck – Ziemeļjūras ostas (Nīderlande, Beļģija) izpilddirektoru.

Raksts tapis sadarbībā ar Rīgas Brīvostu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu