Mārtiņdiena un Latvijas mājražotāju tirdziņi Āgenskalna tirgū svētku nedēļā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Āgenskalna tirgus

10.novembrī atzīmēsim ražas laiku ar Mārtiņdienas svinībām Āgenskalna tirgū un Mārtiņa beķerejas atklāšanu. Ikviens varēs sagatavoties ziemai, papildinot krājumus ar rudens veltēm.

Savukārt svētku nedēļas nogalēs 11.-13.novembrī un 18.-20.novembrī tirgū norisināsies Latvijas mājražotāju tirdziņi. Tirgus būs pilns ar veselīgiem, sezonāliem vietējiem produktiem, kā arī varēs iepazīt dažādu Latvijas reģionu kulināro mantojumu. Apmeklētājiem būs arī īpaša iespēja iegādāties Mārtiņa Ķibilda grāmatu "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi". 2. stāva kafejnīcas piedāvās baudīt maltīti uz vietas tirgū un pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem svētku gaisotnē.

Mārtiņdienā tirgū varēs iegādāties visu, kas nepieciešams svētku galdam, - zosi, pīli, pelēkos zirņus, štovētus kāpostus, speķa pīrādziņus un kvasu. Šajā dienā durvis Āgenskalna tirgū vērs arī Mārtiņa beķereja! Tajā varēs nogaršot uz vietas ceptas maizītes, bulciņas, tradicionālus latviešu konditorejas izstrādājumus un baudīt rīta kafiju. Pie beķerejas tirgus apmeklētājus ar mūziku priecēs ielu muzikants Ainārs Ašaks.

Foto: Āgenskalna tirgus

Savukārt svētku nedēļas nogalēs 11.-13.novembrī un 18.-20.novembrī Āgenskalna tirgū notiks Latvijas mājražotāju tirdziņi. Par godu valsts svētkiem no visas Latvijas sabrauks zemnieki, tirgū būs draudzīgas cenas, tepat audzēti augļi un dārzeņi, svaigi cepta maize, kazas siers, karsti dzērieni, veselībai un saimniecībai noderīgas preces, dabīgā kosmētika, aromātiskas sveces, silti adījumi, kartītes, koka izstrādājumi un vietējo amatnieku darinājumi. Zvejnieku ģimene vairākās paaudzēs no "Klapkalnciema zivīm" uz vietas tirgū vārīs gardu zivju zupu un cienās ar citiem zivju ēdieniem. Tirgus apmeklētāji varēs iepazīties arī ar nesen iznākušo Mārtiņa Ķibilda grāmatu "Atslēgas. Gadsimta vēstures atradumi".

Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu