NBS komandieris: Armijā nav novērojams satraukums par spēju nosargāt Latvijas suverenitāti (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Armijā nav novērojams satraukums par spēju nosargāt Latvijas suverenitāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Viņš stāstīja, ka armijā nav iezadzies pesimisms un ir jūtams atbalsts arī no sabiedrības. Tāpat esot vērojama liela līdzjūtība pret Ukrainu un vēlme to maksimāli atbalstīt karā pret agresorvalsti Krieviju.

Kalniņš uzsvēra, ka gribas un gara spēks ir galvenais, lai gūtu panākumus, aizsargājot savu valsti un tautu. "Nepalīdzēs nekādas ieroču sistēmas, ne arī milzīgs mobilizēto skaits, ja tautā nebūs gribas aizstāvēt tās vērtības, kas ir ļoti svarīgas, lai nodrošinātu valstiskumu un eksistenci," sacīja NBS komandieris.

Viņš gan pauda nelielu nožēlu par to, ka šogad armijā nav palielinājušies rekrutēšanas apjomi - tie palikuši tādi paši kā pērn. Šogad ir rekrutēti 362 karavīri, kas dod iespēju NBS aizpildīt tās vakances, kas radušās dabiskā militārpersonu atvaļināšanās rezultātā.

Kalniņš domā, ka armijai vajadzētu rast iespēju draudzīgāk un saistošāk sevi parādīt jaunatnei, lai radītu tajā lielāku interesi par militāro dienestu un varbūt arī "pārorientētu tās domāšanu". "Šodienas jaunatne ir daudz brīvāka savā attieksmē pret vispārējām vērtībām, kas mūsu sabiedrībā valda," novērojis NBS komandieris.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu