TOP 6 ⟩ Idejas, ko ar bērnu darīt dzīvnieciņu izstādē!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ķīpsalā starptautiskajā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādē “ZooExpo 2022” varēs ne tikai satikt suņus, kaķus, putnus un citus dzīvniekus, bet arī lieliski pavadīt laiku kopā ar visu ģimeni – vērot šovus un paraugdemonstrējumus, konsultēties par dzīvnieku šķirnēm un iztrakoties piepūšamajās atrakcijās. Piedāvājam ielūkoties aktivitāšu TOP 6!

Novērtē suņu dažādību!

Izstādes apmeklētājus priecēs dažādi suņu paraugdemonstrējumi. 12. novembrī varēs uzzināt par ungāru putnusuņu dižciltīgo vēsturi un temperamentu. Vēl pirmajā izstādes dienā uzstāsies arī labsirdīgais milzis – ņūfaundlendietis. Vai zināji, ka viņa uzbūve – lielais fiziskais spēks un ķepas, kurām pirksti ir savienoti ar peldplēvi, – ir radīta slīcēju glābšanai?! Dienas izskaņā varēsi iepazīties arī ar Kaukāza aitusuni, kuru sabiedrībā nepamatoti uzskata par bezbailīgu sargsuni, jo viņi ir uzticami ģimenes locekļi un labi mājas sargi. Savukārt 13. novembrī mednieka prasmes demonstrēs Bavārijas asinspēdu dzinējsuņi, sacenšoties jautrās stafetēs mūzikas pavadījumā. Uzreiz pēc tam varēs satikt lielu retumu Latvijā – Vandejas mazo asspalvaino basetu, kura, pateicoties nelielā auguma un asās vilnas dēļ, ir viena no šarmantākajām medību suņu šķirnēm.

Foto: Publicitātes foto

Priecājies par pūkainajiem skaistuļiem!

No suņiem neatpaliek arī kaķi, kuriem būs savas specializētās izstādes. Piemēram, 12. novembrī meža kaķu šovā piedalīsies tie šķirņu kaķi, kuri veidojušies tikai dabīgā ceļā. Bet dienas izskaņā dažādu krāsu iezīmju kaķu šovā tiks noskaidrots skaistākais kaķis ar zilām acīm un unikālāko spalvas krāsojumu. Savukārt 13. novembrī būs iespēja redzēt sabiedriskos un rotaļīgos Kuriļu bobteilu šķirnes kaķus, kuri izceļas ar īsu, bet pūkainu asti. Seko līdzi pasākuma programmai.

Iepazīsti fermas dzīvniekus!

Izstādē varēsi iepazīt arī lauku kūtiņas iemītniekus. Mazākajiem izstādes apmeklētājiem noteikti patiks minizooloģiskais dārzs “Trušu karaliste”, kur saimnieka klātbūtnē varēs pabarot un samīļot dažādu krāsu pūkainus trusīšus. Savukārt par staļļa ikdienu pastāstīs un ponijus ļaus noglāstīt jātnieku kluba “Mežezeri” pārstāves, kuras drosmīgākos bērnus labprāt arī izvizinās ponija mugurā. Bet ar krāšņajiem dziedātājiem un olu dējējiem – pāviem, fazāniem, vistām un ūdensputniem – iepazīstinās piemājas saimniecības “Roza” īpašnieki.

Apskati ūdensdzīvniekus un grauzējus!

Arī ūdensdzīvnieku un grauzēju mīļotājiem Ķīpsalā būs ko darīt! Kamēr kāds kasīs mājdzīvnieku patversmes “AkvaRīga” bruņurupuča Tortilijas muguriņu un klausīsies brīnumainos bruņurupuču glābšanas stāstus, cits varēs apskatīt dažādu krāsu šinšillas, piedalīties zīmējumu konkursā un palīdzēt izvēlēties “ZooExpo 2022” skaistāko šinšillu.

Foto: Publicitātes foto

Iztrakojies piepūšamajās atrakcijās!

Pēc dzīvnieciņu apskatīšanas, samīļošanas un pabarošanas bērni bez papildu maksas varēs izlēkāties un izdauzīties piepūšamajās atrakcijās. Lielākajiem bērniem būs pieejamas divas lielas piepūšamās atrakcijas, bet mazuļiem – mīkstās porolona figūras. Arī piepūšamās atrakcijas ir pieskaņojušās izstādes tematikai – tās rotās dažādi dzīvnieki!

Palutini savu mīluli!

Izstādē savam mājdzīvniekam varēsi iegādāties barību, kārumus, kakla siksnas, pavadas, drēbītes, rotaļlietas un daudz ko citu. Tāpat varēsi konsultēties ar profesionāļiem par piemērotāko dzīvnieku barību un vitamīniem mīluļa veselības uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu