"Arco Real Estate": Oktobrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā samazinājās par 4%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzstāvu ēka Juglā
Daudzstāvu ēka Juglā Foto: Līga Gredzena/LETA

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, oktobrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā samazinājās par 4%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 6%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus apskatā.

Salīdzinot ar 2021.gada oktobri, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 65%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 90% augstāks nekā pirms gada.

"Arco Real Estate" pārskatā teikts, ka iepriekšējos mēnešos strauji pieauga piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos, tomēr oktobrī tas apstājās. Aizvadītajā mēnesī piedāvājuma skaits nokritās zem 1800 atzīmes.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits oktobrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Zolitūdē - par 18%. Piedāvājumu skaits oktobrī palielinājās vienīgi Bolderājā (par 4%) un Iļģuciemā (par 1%).

Oktobrī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Teikā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu