Svētdiena būs saulaina, gaidāmi pat +12 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rudens ainava.
Rudens ainava. Foto: Evija Trifanova/LETA

Svētdienas rītā daudzviet Kurzemē un Zemgalē ir migla, pārējā Latvijā - lielākoties skaidrs laiks, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā sliktākā redzamība sešos rītā bija 200 metri Liepājā, 210 metri Saldū, 230 metri Rucavā un 270 metri Staļģenē.

Gaisa temperatūra +2..+7 grādi, Vidzemes piekrastē līdz nepilniem +10 grādiem.

Vējš galvenokārt lēni pūš no rietumiem, daļā Kurzemes iestājies bezvējš.

Rīgā pārsvarā skaidrs rīts, pūš rietumu, ziemeļrietumu vējš 1-6 metri sekundē, gaisa temperatūra no +5 grādiem vietām piepilsētā līdz nepilniem +10 grādiem Daugavgrīvā.

Svētdien Latvijas lielākajā daļā spīdēs saule, gaidāmi arī mākoņi, bet tie nenesīs nokrišņus, prognozē sinoptiķi.

No rīta un vakarā daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā būs migla, dienā tā saglabāsies tikai vietām Kurzemē.

Kurzemē galvenokārt gaidāms bezvējš, citviet - neliels rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7..+12 grādiem.

Rīgā novembra otrā svētdiena būs sausa un pārsvarā saulaina, pūtīs neliels ziemeļrietumu vējš un gaiss iesils līdz +11 grādiem.

Laikapstākļus nosaka liels anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1026 hektopaskāliem Krievijas pierobežā līdz 1031 hektopaskālam Dienvidkurzemes novadā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien saskaņā ar LVĢMC datiem bija no +11,7 grādiem Dagdā līdz +15,2 grādiem Mērsragā. Visās novērojumu stacijās, izņemot Skrīverus, tika pārspēts 12.novembra siltuma rekords, un 18 meteostacijās tika labots mēneša otrās dekādes rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.novembrī bija +27 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -10 grādi Islandē un -18 grādi Vorkutas pusē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu