Latvijas hokeja izlase Lāčplēša dienā Tronheimā kļuva par jaunās sezonas pirmā izlašu turnīra uzvarētāju. Pēc 6:3 pret Norvēģiju ar 3:2 tika pieveikts arī Dānijas izlases B sastāvs. Kurš mums bija šis sastāvs? Otrais? Trešais? Eksperimentālais?

Varam dažādi rotaļāties ar apzīmējumiem, bet 6:3 panākums pret Norvēģiju mazliet atgādināja to hokeju, kuru 1997. gadā PČ spēlēja Harijs Vītoliņš, Aleksandrs Beļavskis, Aleksandrs Kerčs un Oļegs Znaroks. IIHF viceprezidents Miroslavs Šubrts to sauca par brazīliešu futbolu uz ledus.

Tronheimā un jo sevišķi pirmā spēle bija kā 1997. gada kopija. Tikai ar citiem izpildītājiem. Kombinacionālā hokeja paraugstundu demonstrēja Georgs Golovkovs (3+1), Renārs Krastenbergs (1+2), Deniss Smirnovs (1+0, Mārtiņš Dzierkals (0+2) un Kristofers Bindulis (0+1).

Pirmā uzbrucēju maiņa, vairākumā papildināta ar Golovkovu, rādīja ļoti skatāmu, veiklu un izveicīgu hokeju, apdraudot norvēģu vārtus no tuvējā petaka. Kur sevišķi veikli jutās Golovkovs un Smirnovs. Velkot paralēles ar 1997. gadu...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp