Irāna ar raķetēm un droniem apšauda Irākas Kurdistānu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Irāna pirmdien veikusi pārrobežu raķešu un bezpilota lidaparāta triecienus pret kurdu opozīcijas grupām Irākas ziemeļos, kur vietējās amatpersonas ziņoja par vienu bojāgājušo un astoņiem ievainotajiem.

Anonīms avots Irānas armijā apstiprināja, ka "Irāna ir veikusi triecienus ar bezpilota lidaparātiem un raķetēm pret teroristisku pušu štābiem Irākas ziemeļos", vēsta Irānas ziņu aģentūra "Fars".

Kurdu Irākas pilsētas Kojsandžakas mērs Tariks al Haidari ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka "piecas irāņu raķetes tika mērķētas uz Irānas Kurdistānas demokrātiskās partijas izmantotu ēku".

"Viens cilvēks ir miris un astoņi ievainoti," informēja Irākas Kurdistānas veselības ministrijā.

Arī citviet Irākas autonomajā Kurdistānas reģionā notikuši triecieni, apstiprināja varasiestādes, nesniedzot informāciju par cietušajiem šajos triecienos.

Irāna iepriekš septembra beigās veica pārrobežu raķešu un bezpilota lidaparātu triecienus Irākas Kurdistānas reģionā, nogalinot vairāk nekā duci cilvēku. Irāna pirms tam apsūdzēja kurdu bruņotās organizācijas, ka tās ir iesaistītas jau gandrīz divus mēnešus ilgušajos protestos pret Irānas valdību, kas izcēlušies pēc 22 gadus vecās irānietes Mahsas Amini nāves apcietinājumā, kur viņa bija nonākusi par Irānas stingro ģērbšanās prasību neievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu