Karaliene konsorte un Velsas princese līdzās uz balkona. Kāpēc šie foto ir īpaši? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

13. novembrī Londonā tradicionāli norisinājās britu tautas varoņu piemiņas diena (ko dēvē arī par Magoņu dienu). Pilsētas centrā notika svinīga parāde, kuru no Ārlietu ministrijas ēkas balkona vēroja karaliskās ģimenes pārstāvji. 

Pagājušajā gadā britu tautas varoņu atceres dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vietu uz balkona ieņēma prinča Viljama sieva, Kembridžas hercogiene Ketrīna. Toreiz karaliene nejutās tik labi, lai apmeklētu šo pasākumu. Šogad atceres diena pirmo reizi noris, kad Lielbritānijas karalis ir Čārlzs III.

Foto: Reuters/ScanPix

Karaliene konsorte pasākumam izvēlējās melnu Fiona Clare mēteli un Launer (tas bija karalienes Elizabetes II iemīļotākais somiņu zīmols) klaču. Savu tēlu viņa papildināja ar elegantu Filipa Treisija darinātu cepuri. 

Foto: AFP/SCANPIX

Velsas princese bija tērpusies Catherine Walker mētelī, galvā Filipa Treisija darinātā  platmale. Ausīs Velsas princese bija ielikusi princeses Diānas pērļu auskarus, kuri bija vieni no iecienītākajiem auskaru pāriem Diānas Spenseres dārglietu kastītē.

Foto: AFP/SCANPIX

Kāpēc šie foto, kuros redzamas abas dāmas, ir tik vēsturiski nozīmīgi? Jo tajos redzama esošā karaliene konsorte un nākamā Lielbritānijas karaliene. 

Foto: Reuters/ScanPix

Abas galvenās monarhijas sievietes neslēpa savas siltās un draudzīgās attiecības: parādes laikā viņas smaidīja, runājās un kopumā uzvedās mierīgi. Var just, ka Kamilla un Ketrīna ciena viena otru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu