Vēstnieks: Krievijai ilgstoši bombardējot Ukrainas rietumus, kaut kā nokrišana Polijas teritorijā bija neizbēgama (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns
Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns Foto: Zane Bitere / LETA

Krievijai ilgstoši bombardējot Ukrainas rietumus, kaut kā nokrišana Polijas, NATO teritorijā bija neizbēgama, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns.

Patlaban joprojām notiek situācijas attīstība, ir zināms, ka ir noticis sprādziens Ļubļanas vojevodistē, bet joprojām notiek izmeklēšana, kur jānoskaidro, kāds ir bijis iemesls sprādzienam. Vēstnieks atgādināja, ka nakts vidū notika Polijas prezidents Andžeja Dudas preses konference, kur viņš minēja, ka, visticamāk, sprādziens saistīts ar kaut kādām Krievijas raķetēm, vienlaikus aicinot sagaidīt oficiālas izmeklēšanas beigas, lai varētu tieši pateikt, kas noticis.

Polijas sabiedrībā satraukums ir, Polijas politiķi aicināja cilvēkus saglabāt mieru, atzina Poikāns.

Viņš sacīja, ka, ja tiks pierādīts, ka Polijas teritorijā nokritušo raķešu atlūzas nākušas no Krievijas teritorijas, tad skaidrs, ka tas ir rupjš Polijas teritoriālās integritātes pārkāpums. Poikāns atgādināja, ka nesen kaut kādas raķešu atlūzas nokrita Moldovas teritorijā, pēc kā bija reakcija no Moldovas valdības.

"Tā kā Krievija bombardē enerģētikas objektus Ukrainas rietumos, kur uzbrukumi notiek faktiski no kara sākuma, kaut kam nokrist Polijā, NATO teritorijā bija savā ziņā neizbēgami," vērtēja vēstnieks.

Poikāns nevēlas spekulēt, kāds varētu būt nākamais Poliijas solis un vai Polija iedarbinās NATO līguma 4.pantu. "Jāturpina atbalstīt Ukrainu. Iet bojā iedzīvotāji, infrastruktūra. Neatkarīgi no tā, kas noticis, jāturpina atbalsts Ukrainai," sacīja vēstnieks.

Kā ziņots, Polijā otrdien ap plkst.15.40 (16.40 pēc Latvijas laika) nokrita Krievijā ražota raķete, nogalinot divus cilvēkus Pševodovas ciemā, trešdienas rītā paziņoja Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Lukašs Jasina.

"Krievijā ražota raķete nokrita, nogalinot divus Polijas Republikas pilsoņus," sacīja Jasina. Viņš piebilda, ka Krievijas vēstnieks Polijā ir izasaukts uz Ārlietu ministriju sniegt "tūlītējus detalizētus paskaidrojumus".

Šis ir pirmais oficiālais apstiprinājums ziņai, ka Polijā otrdien nokrita viena vai vairākas krievu raķetes, nogalinot divus cilvēkus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu