Kariņš: Krievija īsteno perversu atriebību, bombardējot visu Ukrainu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Līga Gredzena/LETA

Bombardējot civilo infrastruktūru, Krievija Ukrainā īsteno perversu atriebību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis uzsvēra, ka drošības situācija Latvijā pēc tam, kad Policijā nokritušas divas Krievijā ražotas raķetes, nav mainījusies. Latvija izteikusi gatavību atbalstīt Poliju, kā vien Polija to vēlas.

Premjera ieskatā patlaban jābūt piesardzīgiem, pieņemot ātrus secinājumus par notikušo, taču Latvija ir daļa no NATO militārās alianses un, ja tiks būs nepieciešams pieņemt kādus lēmumus, tas tiks darīts.

"Vakar ne tikai divas raķetes nokrita Polijā, bet vairāk nekā 90 raķetes izšautas pa Ukrainas teritoriju, izpostot Ukrainas civilo infrastruktūru, kas ir viens no Krievijas kara nežēlīgākajiem aspektiem. Krievi zaudē karalaukā, atkāpjas no Hersonas, Ukrainas armija turpina atgūt savas teritorijas. Krievija īsteno perversu atriebību, bombardējot visu Ukrainu," sacīja Kariņš, piebilstot, ka Krievijas karadarbība Ukrainā ir nosodāma visstingrākajā veidā.

Kā ziņots, Polijā otrdien ap plkst.15.40 (16.40 pēc Latvijas laika) nokrita Krievijā ražota raķete, nogalinot divus cilvēkus Pševodovas ciemā, trešdienas rītā paziņoja Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Lukašs Jasina.

"Krievijā ražota raķete nokrita, nogalinot divus Polijas Republikas pilsoņus," sacīja Jasina. Viņš piebilda, ka Krievijas vēstnieks Polijā ir izasaukts uz Ārlietu ministriju sniegt "tūlītējus detalizētus paskaidrojumus".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu