"Kāpēc ar visu šo inflāciju neviens nedomā par jaunajiem vecākiem?" neizpratnē jautā Laima. Viņa ir trīs bērnu māte, no kuriem pastarīte ienākusi ģimenē pirms divām nedēļām. Tā kā viņas vecākajai meitai ir jau 12 un dēlam - 9  gadi, vecāku pabalsts, esot bērnu kopšanas atvaļinājumā, viņai ir pazīstama, lai gan piemirsta lieta. Viņa aktīvi sekojusi līdzi iespējamajām izmaiņām šajos pabalstos, taču situācija ir visai bēdīga. Atskaitot atbalsta apmēra pieaugumu vecākiem, kuri nav devušies bērna kopšanas atvaļinājumā, bet turpina strādāt, būtisku izmaiņu nav. Vai ar esošo pabalstu pietiek, lai izdzīvotu?

Lai gan Laima jau audzina divus bērnus, no kuriem vecākā meita tikko sasniegusi pusaudžu gadus un dēls mācās sākumskolā, viņa bija nepatīkami pārsteigta par nesenajām ziņām saistībā ar vecāku pabalstu. “Es jau audzinu divus bērnus, tāpēc viss par un ap bērnu pabalstiem man ir ļoti aktuāli,” ironizē Laima, stāstot, ka šī brīža ekonomiskajā situācijā pat niecīgākās summas var sniegt neiedomājamu atbalstu ģimenes budžetam.

Tā kā Laima šobrīd atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, ģimenes ienākumi ir sarukuši. “Nav tā, ka tas bija pārsteigums – man jau ir pieredze ar to,” stāsta Laima. Arī pēc vecāko bērnu dzimšanas situācija bija līdzīga un divas reizes pusotru gadu Laimai nācās mācīties, kā dzīvot taupīgāk nekā līdz tam. Laima stāsta, ka nevēlas sūdzēties, taču minētie grozījumi vecāku pabalstu izmaksas apmēros radījuši viņā neizpratni, jo, viņasprāt, tie ir negodīgi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X