Video ⟩ Latvijas futbolisti pendelēs pārspēj Igauniju un iekļūst Baltijas kausa finālā (249)

CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis (no kreisās), Artūrs Zjuzins un Jānis Ikaunieks
Raimonds Krollis (no kreisās), Artūrs Zjuzins un Jānis Ikaunieks Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas futbola izlase trešdien "Daugavas" stadionā Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē guva panākumu pēcspēles sitienu sērijā pār Igauniju un izšķirošajā mačā stāsies pretī Islandei.

Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti ar 1:1 (1:1), bet pēcspēles metienu sērijā latvieši izcīnīja panākumu ar 5:3.

Viesu komanda izvirzījās vadībā jau mača otrajā minūtē, kad Latvijas vārtos bumbu raidīja Sergejs Zeņovs.

Savukārt pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē Artūrs Zjuzins piespēlēja Raimondam Krollim, kurš bija ātrāks par igauņu aizsargiem un viens izskrēja pret vārtsargu, raidot bumbu Igaunijas vārtos un izlīdzinot rezultātu 1:1.

Tuvojoties otrā puslaika pēdējām desmit spēles minūtēm, pie dzeltenās kartītes tika Jānis Ikaunieks, bet vēl pēc pāris minūtēm Alvis Jaunzems centās doties pretuzbrukumā, taču igauņi pret viņu nopelnīja dzelteno kartīti, apstādinot latviešu uzbrukumu.

Kompensācijas laika sākumā Roberts Savaļnieks saņēma otro brīdinājumu un tika noraidīts no laukuma, taču tas nemainīja to, ka pamatlaiks beidzās neizšķirti un uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles sitienu sērija.

Pirmo soda sitienu precīzi izpildīja Jānis Ikaunieks, taču arī igauņi atbildēja ar precīzu sitienu, ko izpildīja Karols Mets. Otrajā sērijā precīzs bija Zjuzins, kam sekoja Konstantīna Vasiļjeva vārtu guvums.

Trešajā kārtā soda sitienu veiksmīgi izpildīja Jaunzems, bet sekojošais igauņu sitiens bija neprecīzs, izvirzoties vadībā latviešiem ar 3:2. Ceturtajā kārtā nekļūdīgs bija Dāvis Ikaunieks, un sekojošais igauņu sitiens lidoja Riharda Matrevica sargātajos vārtos, taču pēdējā mēģinājumā Elvis Stuglis pārspēja igauņu vārtsargu, atnesot Latvijai uzvaru pēcspēles sitienu sērijā ar 5:3.

Otrā pusfināla mačā Lietuvas un Islandes duelis pamatlaikā noslēdzās bezvārtu neizšķirti, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 6:5 pārāki bija islandieši.

Baltijas kausa fināls starp Latviju un Islandi tiks aizvadīts 19. novembrī "Daugavas" stadionā.

Novembrī Latvijas izlasei savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt Kaspars Dubra, kā arī Vladislavs Gutkovskis, kamēr Kristers Tobers šajā laikā būs aizņemts savā Polijas klubā. Visi pārējie ierastie Latvijas izlases dalībnieki, kuri ikdienā pārstāv ārzemju klubus, varēs pievienoties valstsvienībai.

Salīdzinājumā ar septembra nometnes spēlētāju sarakstu šoreiz izlases rindās atgriežas Renārs Varslavāns un Iļja Korotkovs, savukārt vārtsargs Nils Toms Puriņš un aizsargs Ivo Minkevičs uz izlasi uzaicināti pirmo reizi. Viņi kopā ar Danielu Balodi, Emīlu Birku, Korotkovu un Maksimu Toņiševu ir vieni no sešiem potenciālajiem debitantiem šajā nometnē.

Igaunija ir izlase, ar kuru Latvija ir spēlējusi visbiežāk, abām komandām sacenšoties 60 reizes. 28 reizes uzvaru svinēja Latvija, 21 reizi tika fiksēts neizšķirts, un 11 reizēs pārāki bija igauņi. Vārtu starpība ir 94:62 Latvijas izlases labā.

Baltijas kauss ir senākais joprojām notiekošais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Pašreizējā trofejas īpašniece ir Igaunija, bet iepriekšējās četras reizes kauss nonāca Latvijas izlases rīcībā.

Latvijas izlases kandidāti Baltijas kausam:

Vārtsargi: Pāvels Šteinbors (RFS), Rihards Matrevics ("Valmiera"), Nils Toms Puriņš ("Riga");

Aizsargi: Igors Tarasovs ("Ypsonas", Kipra), Roberts Savaļnieks ("Liepāja"), Raivis Andris Jurkovskis, Antonijs Černomodijs (abi - "Riga"), Elvis Stuglis, Vladislavs Sorokins (abi - RFS), Daniels Balodis, Emīls Birka (abi - "Valmiera"), Ivo Minkevičs ("Auda");

Pussargi: Iļja Korotkovs ("Riga"), Artūrs Zjuzins (RFS), Jānis Ikaunieks (Kuopio "Palloseura", Somija), Andrejs Cigaņiks ("FC DAC 1904", Slovākija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Eduards Emsis ("Lahti", Somija), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Renārs Varslavāns (RFS), Maksims Toņiševs ("Valmiera");

Uzbrucēji: Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera").

Komentāri (249)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu