Jaunzeme apliecina, ka no Reira saņēmusi piedāvājumu darbam Finanšu ministrijā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

No amata atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme piedāvājumu kļūt par Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktori izvērtēšot pēc darbspēju atgūšanas.

Jaunzeme apliecināja, ka ir saņēmusi finanšu ministra Jāņa Reira (JV) piedāvājumu kļūt par departamenta direktori. Spriežot pēc saņemtā piedāvājuma, Jaunzeme secinājusi, ka pirmšķietami būtiski pārkāpumi viņas darbā nav konstatēti, citādi ministrs nepiedāvātu ieņemt augstu amatu FM.

"Uzskatu, ka Ministru kabineta, kas nolicis savas pilnvaras, loceklim, kurš nav ievēlēts Saeimā (..), nebūtu jāizsaka šādi piedāvājumi iestādes vadītājam, turklāt laikā, kad vadītājs ir atstādināts no amata," sacīja Jaunzeme.

Viņa uzskata, ka šāds jautājumus būtu jālemj nākamajam finanšu ministram. Viņa vēlējusies tikties ar ministru klātienē, bet esot informēta, ka Reirs atrodas ārvalstīs.

Ņemot vērā, ka Jaunzemei tuvākajās dienās esot jādodas iepriekš plānotā vizītē uz ārstniecības iestādi, viņa piedāvājumu izvērtēšot pēc darbspēju atgūšanas, turklāt tad jau, iespējams, būšot pabeigta pret viņu kā VID ģenerāldirektori rosinātās disciplinārlietas izmeklēšana.

FM paziņojusi, ka Jaunzemes rotācija nekādā veidā nav saistīta ar disciplinārlietu, kas ierosināta par vairāku vadošu VID darbinieku aizturēšanu aizdomās par dažādiem noziegumiem.

Patlaban FM Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amats ir vakants.

Saskaņā ar tiesību aktos noteikto kārtību, informācija par pārcelšanu ir nosūtīta Jaunzemei, lai viņa par to varētu sniegt savu viedokli. Pēc atbildes saņemšanas tā tikšot izvērtēta, kam sekos lēmums par turpmāko rīcību. Lēmumu par ierēdņa pārcelšanu pieņem valdība.

Pēc Jaunzemes atstādināšanas no amata sāktās disciplinārlietas pabeigšanas termiņš ir pagarināts līdz 15.decembrim. Pagarinājums esot bijis nepieciešams, lai disciplinārlietas izmeklēšanas komisija varētu kvalitatīvi sagatavot lēmumu.

Finanšu ministrs ierosināja disciplinārlietu un VID ģenerāldirektori Jaunzemi atstādinājis no amata. Rīkojums esot izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku VID darbinieku aizturēšanām, tostarp Nodokļu un muitas policijā.

Papildus finanšu ministrs ir uzdevis lemt par VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora Kaspara Podiņa atbildību un atstādināšanu uz pārbaudes laiku.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu