Sākusies meteoroloģiskā ziema, ceturtdien daudzviet snigs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -1..-4 grādi, vienīgi Ziemeļkurzemē tā vietām saglabājas virs nulles, Kolkā sasniedzot nepilnus +3 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Jaunākās laika prognozes apstiprina, ka tuvākajās dienās Latvijā gaidāms sals un sniegs, līdz ar to ir iestājusies meteoroloģiskā ziema.

Meteoroloģiskā ziema iestājas, ja piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par nulle grādiem, un tās sākums ir pirmā no šīm dienām. Latvijas austrumos meteoroloģiskā ziema sākās 16.novembrī, valstī kopumā - dienu vēlāk.

Pērn tā sākās 28.novembrī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tuvākajās diennaktīs palaikam snigs, valsts lielāko daļu pārklās sniega sega. Vairāk nokrišņu būs austrumu novados, kā arī vietām Ziemeļkurzemē, kur stipru snigšanu izraisīs no Rīgas līča nākoši mākoņi. Ceļi kļūs slideni.

Gan naktīs, gan dienās gaisa temperatūra pārsvarā būs negatīva. Debesīm skaidrojoties, atsevišķās naktīs gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem -10 grādiem.

Ceturtdienas rītā debesis apmākušās, vietām nedaudz snieg. Uz autoceļiem dažviet var veidoties apledojums; vairums ceļu ir sausi.

Pūš lēns vējš, galvenokārt no austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Rīgā apmācies un sauss rīts, pūš austrumu vējš 1-4 metri sekundē, gaisa temperatūra -1..-2 grādi.

Ceturtdien, 17.novembrī, Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks un dienas gaitā daudzviet gaidāms neliels sniegs, vairāk snigs Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Ceļi vietām kļūs slideni. Pūtīs lēns vējš; vakarā Rīgas līča Kurzemes piekrastē austrumu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā gaidāma pārsvarā mākoņaina diena, bez būtiskiem nokrišņiem. Pūtīs lēns vējš, vakarā - mērens ziemeļaustrumu vējš. Gaiss iesils līdz +2 grādiem.

No austrumiem palielinās zema spiediena ieplakas ietekme. Atmosfēras spiediens 1015-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,7 grādiem Alūksnē līdz +4,7 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.novembrī bija +25 grādi Itālijas dienvidos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -25 grādi Skandināvijas ziemeļos un -31 grāds Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu