Video ⟩ Par godu Latvijas neatkarības svētkiem Ogre sarīko krāšņu salūtu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Salūts Ogrē, kas notika piektdienas vakarā par godu 18.novembrim, pulcējis ievērojamu skaitu cilvēki, uz šosejas pat izveidojies sastrēgums.

Salūts ilga deviņas minūtes, skanot dziesmai "Saule, Pērkons, Daugava".

Salūts piesaistīja ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī viesus no citām pilsētām, jo vietām bija izveidojušies sastrēgumi.

Vairākas vietās Ogres pusē notikušas avārijas, avāriju iespējamais iemesls ir slidenais ceļš.

Vēstīts, ka piektdien plkst.19 Daugavas krastā pie vides dizaina objekta "Ogres bāka" notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienai veltīta uguņošana.

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un energokrīzi, vairums citu lielo pilsētu svētku salūtus 18.novembrī un gada nogalē nerīko. Salūta nebūs arī galvaspilsētā Rīgā.

Rīgā šogad nenotiks gaismas festivāls "Staro Rīga". Rīgas centrā un apkaimēs svētku noskaņu papildinās dzīvās uguns noformējums. 18.novembrī tas būs apskatāms Bastejkalnā, pilsētas kanālā un tā tiltos, Doma laukumā, pie VEF Kultūras pils, Arkādijas parkā un Latgales dārzā, kā arī pie kultūras pils "Ziemeļblāzma".

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis (ZZS) iepriekš norādīja, ka neformālās sarunās, apmainoties ar pieredzi, lielo pašvaldību vadītāji ir panākuši kopīgu izpratni, ka no svētku salūtu rīkošanas atturēsies, taču aizliegts tas neesot.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu