Francija Pasaules kausa priekšvakarā paliek bez Benzemā

CopyDraugiem X Whatsapp
Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: AP/Scanpix

Patreizējai Pasaules kausa glabātājai Francijas izlasei šī gada finālturnīrā nevarēs palīdzēt iepriekšējās sezonas pasaules labākā futbolista balvu saņēmušais uzbrucējs Karims Benzemā.

Sestdien treniņā 34 gadus vecais Benzemā guva savainojumu, kura ārstēšana ilgs trīs nedēļas, paziņoja Francijas Futbola federācija. Līdz pirmdienai Francijas izlase var izsaukt vietā citu spēlētāju.

Madrides "Real" uzbrucējs jau kopš oktobra cīnās ar augšstilba muskuļa savainojumu un pēdējos sešos mačos laukumā devās tikai vienreiz, spēlējot mazāk nekā pusstundu.

Savainojumu dēļ pašreizējiem pasaules čempioniem nevar palīdzēt arī pussargi Pols Pogbā un N'Golo Kantē, otrais vārtsargs Maiks Meņāns, aizsargs Presnels Kimpembē un uzbrucējs Kristofers Nkunku.

Dalība izlases komandas biedra Matjē Valbuenā šantāžas lietā liedza Benzemā spēlēt valstsvienībā piecarpus gadus, kā dēļ viņš nepiedalījās arī vienības triumfā 2018.gada Pasaules kausā. Pērn Benzemā atgriezās izlasē un spēlēja kā Eiropas čempionātā, tā arī UEFA Nāciju līgā.

Francijas futbolisti pirmo maču aizvadīs otrdien, kad spēkosies ar Austrāliju. 26. novembrī būs mačs pret Dāniju un 30.novembrī - pret Tunisiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu