FIFA draudi nostrādā - Eiropas futbolisti Pasaules kausā nevalkās "varavīksnes" aproces (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas futbola izlases kapteinis Herijs Keins ar "One Love" aproci
Anglijas futbola izlases kapteinis Herijs Keins ar "One Love" aproci Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas komandu futbolisti 2022.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīrā nevalkās "varavīksnes" aproces, izlases paziņoja pirmdien.

Anglija, Vācija un piecas citas Eiropas valstu izlases pirmdien atteicās no plāniem valkāt "varavīksnes" aproces, atbalstot LGBTQ tiesības.

Kopīgajā paziņojumā atteikums pamatots to ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) disciplinārsodu draudiem.

"FIFA ir ļoti skaidri paziņojusi, ka tā noteiks sportiskas sankcijas, ja mūsu komandu kapteiņi nēsās aproces laukumā," teikts kopīgajā paziņojumā.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim ir norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Visas 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Šis būs pēdējais turnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu