Bēgšana no policijas, māsas nolaupīšana... Trakā PK pirmo vārtu autora dzīve

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Enners Valensija
Enners Valensija Foto: AFP/SCANPIX

20. novembrī Katarā sākās Pasaules kausa izcīņa futbolā. Atklāšanas mačā laukuma saimnieki piekāpās Ekvadoras valstsvienībai (0:2) - abus vārtus guva uzbrucējs Enners Valensija, kura dzīve vairāk atgādina trillera žanra filmu.

"Sport24" raksta, ka 2020. gadā noziedznieki nolaupīja futbolista māsu un pieprasīja par viņu izpirkuma maksu divu miljonu ASV dolāru apmērā. Ekvadoras galvaspilsētā Kito bruņotu cilvēku grupa nolaupīja Valensijas māsu viņas mājās.

Māsas vīram izdevās no noziedzniekiem aizbēgt, ielecot upē, taču Erči Valensijai Lastrai nepaveicās - viņa tika nogādāta džungļos, kur tika turēta 11 dienas.

Visu šo laiku noziedznieki džungļos mainīja atrašanās vietas, lai jauktu pēdas policijai, kas smagi pūlējās nolaupīto atrast. Galu galā likumsargiem izdevās uziet telti, kur bruņotā banda slēpa Erči.

Vēlāk izrādījās, ka noziedznieki ir Olivera Sinisterra grupējuma dalībnieki, kas galvenokārt nodarbojās ar narkotiku tirdzniecību.

Enners Valensija dienu, kad viņa māsa tika atbrīvota no gūsta, nosauca par "vienu no laimīgākajām viņa dzīvē". "Man nav vārdu, lai aprakstītu visu, ko šodien esmu piedzīvojis," tviterī rakstīja futbolists.

Turcijas "Fenerbahce" spēlējošā Ennera Valensijas dzīvē ir arī citi traki stāsti, pēc kuriem varētu uzņemt filmu. 2014. gadā Valensija Pasaules kausa sastāvā iekļuva tikai komandas biedra nāves dēļ.

27 gadus vecajam Kristianam Benitesam, kurš līdz tam laikam jau bija iekļuvis Ekvadoras izlases vēsturē trīs labāko snaiperu vidū, bija paredzēts Ekvadoras sastāvā doties uz Pasaules kausu Brazīlijā.

2013. gada 29. jūlijā Čučo, kā daudzi viņu sauca, tika ievietots slimnīcā stipru vēdera sāpju dēļ. Pēc dažām stundām viņam apstājās sirds. Vēlāk, veicot autopsiju, izrādījās, ka sirga ar koronārās artērijas defektu.

Drīz vien Čučo vietu valstsvienībā ieņēma Enners Valensija, kurš pirms Pasaules kausa izcīņas starta piecās pārbaudes spēlēs guva četrus vārtus. Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā viņš guva vēl trīs vārtus - vienus pret Šveici un divus pret Hondurasu. Šodien 33 gadus vecais Valensija ir Ekvadoras visu laiku rezultatīvākais spēlētājs ar 37 vārtiem.

Vārtus pret Kataru Pasaules kausa izcīņas atklāšanas mačā Enners veltīja mirušam draugam - kopā ar komandas biedriem viņi vērsa rokas pret debesīm.

Cita starpā Valensija ir gana meistarīgs, ne tikai lai aizmuktu no Kataras izlases aizsargiem... 2016. gadā viņš atteicās no uzturlīdzekļu maksāšanas bērnam tieši spēles laikā.

Ekvadoras izlases mačā pret Čīli Valensiju nolēma aizturēt tieši stadionā, taču 82. minūtē uzbrucējs guva savainojumu un tika nomainīts. Saskaņā ar kādu versiju spēlētājs simulēja traumu, lai eleganti aizbēgtu no tiesu izpildītājiem ātrās palīdzības mašīnā.

Ātrās palīdzības automašīnai pakaļ dzinās liels skaits policijas patruļu. Tas nav nekas šokējošs, jo futbolists savai piecus gadus vecajai meitai ir parādā alimentus 17 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

2019. gadā Maiami tika aizturēta futbolista bijusī sieva un viņas jaunais draugs - viņi mašīnā bija atstājuši septiņus gadus veco meiteni, kamēr paši devās izklaidēties. Līdz ar to Valensijas bijusī sieva zaudēja aizbildniecības tiesības un turpmāk par bērnu rūpējās pats Ekvadoras nacionālās komandas uzbrucējs.

Enneru Valensiju Pasaules kausā būs iespējams vērot arī 25. novembrī, kad viņa komanda spēlēs pret Nīderlandi. Pēc tam ekvadoriešus gaida duelis pret Senegālu (29. novembrī).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu