Dānijas izlases treneris Hjulmands: Esam Katarā, lai iegūtu Pasaules kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspers Hjulmands
Kaspers Hjulmands Foto: AFP/SCANPIX

Dānijas futbola izlase ir ieradusies Katarā, lai uzvarētu Pasaules kausa izcīņā, gatavojoties D grupas atklāšanas cīņai ar Tunisiju, pirmdien paziņoja izlases galvenais treneris Kaspers Hjulmands.

Dāņi pērn iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, neskatoties uz to, ka zaudēja pirmajā spēlē, kurā pussargs Kristians Ēriksens sabruka laukumā pēc sirdsdarbības apstāšanās.

Dāņi spēcīgi aizvadīja kvalifikācijas turnīru, kā arī divreiz uzvarēja Franciju Nāciju līgas grupā.

"Mūsu sapnis ir kaut ko uzvarēt. Tātad, dodoties uz turnīru, šis spēlētāju sastāvs spēj uzvarēt, un es domāju - uzvarēt visu," sacīja Hjulmands pirms otrdienas cīņas "Education City Stadium" ar Tunisiju.

Dāņi visticamāk ar pasaules čempioni Franciju cīnīsies par pirmo vietu grupā, jo otrās vietas ieguvējus gandrīz noteikti izslēgšanas spēlēs gaida tikšanās ar Argentīnu.

Hjulmanda komandai grupu turnīrā jātiekas arī ar Austrāliju.

"Vai mēs esam favorīti? Nē, bet mēs varam uzvarēt visus, un mums ir ļoti spēcīga pārliecība par saviem spēkiem," saka Hjulmands.

"Mums ir ļoti labs spēlētāju sastāvs, un labākais veids, kā uzvarēt visu, ir sapņot par kaut ko lielu," piebilst treneris.

Tāpat par savām ambīcijām čempionātā britu tīmekļa vietnei "TheGuardian.com" paziņojis arī Nīderlandes izlases galvenais treneris Luijs van Gāls, kurš uzskata, ka komanda var izcīnīt Pasaules kausu.

Viņš "TheGuardian.com" apgalvo, ka komandā vidēji ir augstākas klases spēlētāji nekā 2014. gadā Brazīlijā, kad izlase ieņēma trešo vietu.

Toreiz komandas rindās bija Arjens Robens, Robins van Persijs un Veslijs Sneiders, bet šobrīd komandā ir Virdžils van Deiks, Matijs de Lihts un Frenkijs de Jongs.

"Mēs varētu kļūt par pasaules čempioniem, taču ir komandas, kas ir augstākā līmenī nekā mana komanda. Runa ir par to, kā mana komanda ar to tiks galā. Man patīk domāt, ka varu to ietekmēt," saka pieredzējušais nīderlandiešu speciālists.

Nīderlandei A grupā ir pateicīga izloze. Pirmdien tā tiksies ar Senegālu, piektdien - ar Ekvadoru un 29. novembrī - ar Kataru.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim ir norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Visas 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Šis būs pēdējais turnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievijā, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu