Video ⟩ Balcers mačā pret NHL līdervienību gūst savus pirmos vārtus "Lightning" sastāvā (31)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien guva savus pirmos vārtus Tampabejas "Lightning" komandas sastāvā Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā.

"Lightning" savā laukumā ar rezultātu 3:5 (1:1, 0:3, 2:1) piekāpās Bostonas "Bruins", kas izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas.

NHL šīs sezonas līdervienība "Bruins" izcīnījusi 17 uzvaras 19 mačos. Gūto un zaudēto vārtu attiecība Bostonai ir +40. 

Balcers ar vārtu guvumu izcēlās trešā perioda sākumā, samazinot rezultāta starpību līdz 2:5.

Latvijas hokejistam šī bija otrā spēle "Lightning" sastāvā un pirmais vārtu guvums jaunajā komandā.

Balcers laukumā pavadīja 11 minūtes un 51 sekundi, izpildīja trīs metienus pa vārtiem un maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Lightning" labā divus vārtus guva kanādietis Nikolass Pols, ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās amerikānis Pets Marūns.

"Bruins" sastāvā vārtus guva amerikāņi Čārlijs Koils un Niks Foliņo, čehi Dāvids Krejči un Dāvids Pastrņāks, kā arī kanādietis Breds Maršāns.

Uzvarētāju labā ar rezultatīvu piespēli izcēlās kanādietis Patriss Beržerons, kuram tas ir 1000. rezultativitātes punkts NHL spēlētāja karjerā (409+591).

"Lightning" ar 23 punktiem 19 spēlēs ieņem trešo vietu Atlantijas divīzijā, savukārt "Bruins" ar 34 punktiem 19 mačos ir Atlantijas divīzijas un arī līgas kopvērtējuma līdere.

25 gadus vecais Balcers sezonu sāka Floridas "Panthers" komandā, kuras sastāvā viņš aizvadīja 14 spēles, guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja lietderības koeficientu -2.

"Panthers" pārtrauca sadarbību ar Balceru un latvieti atteikumu draftā izvēlējās "Lightning" komanda, kas iepriekšējās trīs sezonās spēlējusi NHL finālā, 2020. un 2021. gadā izcīnot Stenlija kausu.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu