Teksasa izvietos bruņumašīnas pie robežas ar Meksiku

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Lai atvairītu nelegālos imigrantus, ASV Teksasas štats izvietos bruņumašīnas pie robežas ar Meksiku, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

Aptuveni pirms mēneša beidzās Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi patvēruma meklētāju iekļūšanai ASV, un tas var novest pie nelegālo imigrantu pieplūduma no Meksikas.

Teksasas gubernators republikānis Gregs Ebots paziņojis, ka cīnīsies pret to tā, it kā tas būtu iebrukums.

Papildus bruņumašīnu nosūtīšanai uz Teksasas un Meksikas robežu plānots arī pastiprināt patrulēšanu gaisā un palielināt drošības pasākumus.

"Šie pasākumi ir plašākas stratēģijas sastāvdaļa, lai izmantotu visus pieejamos instrumentus cīņai pret rekordlielo nelegālās imigrācijas līmeni," teikts Teksasas Militārā departamenta paziņojumā.

"Teksasas Nacionālā gvarde īsteno bezprecedenta pasākumus, lai sargātu mūsu robežu un atvairītu un atgrieztu imigrantus, kas cenšas nelegāli šķērsot robežu," norādīts paziņojumā.

Migrantu plūsma no Latīņamerikas uz ASV pāri Meksikas robežai pēdējos mēnešos ir pieaugusi.

No 2021.gada oktobra līdz 2022.septembra beigām ASV varasiestādes uz robežas pārtvēra 2,3 miljonus nelegālo imigrantu, liecina Muitas un robežapsardzības departamenta dati.

Ebots pagājušajā nedēļā nosūtīja vēstuli ASV prezidentam Džo Baidenam, kurā vainoja viņu atvērtās robežas politikā, kas esot piespiedusi Teksasu aizstāvēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu