Aģentūra AP atlaidusi žurnālistu, kurš vēstīja par Krievijas raķetes nokrišanu Polijā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Žurnālists Džeimss Laporta (pa labi)
Žurnālists Džeimss Laporta (pa labi) Foto: AP/Scanpix

Ziņu aģentūra “Associated Press” (AP) atlaidusi no darba žurnālistu Džeimsu Laportu, kurš sniedza neprecīzu informāciju par raķetes nokrišanu Polijas teritorijā pagājušajā nedēļā. Par žurnālista atlaišanu ziņo ASV medijs “The Washington Post”, atsaucoties uz avotu AP redakcijā.

“Saskaņā ar augstu stāvoša ASV izlūkdienestu pārstāvja rīcībā esošo informāciju, Krievijas raķetes šķērsoja NATO dalībvalsts Polijas robežu, kā rezultātā gāja bojā divi cilvēki,” teikts Laportas sākotnējā paziņojumā.

Vēlāk izrādījās, ka šī informācija ir neprecīza.

Raķete Polijas teritorijā nokrita 15.novembrī - dienā, kad Krievija veica kārtējo masīvo raķešu uzbrukumu Ukrainai.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka raķeti palaidusi Krievija, tomēr vēlāk Rietumvalstis nonāca pie slēdziena, ka notikušais, visticamāk, ir Ukrainas pretgaisa aizsardzības pasākumu rezultāts. Ukraina uzstāja, ka raķeti palaidusi Krievija.

Rietumvalstis gan tāpat uzsver, ka atbildība par notikušo gulstas uz Krieviju, jo tieši tā sāka karu Ukrainā.

Kā ziņo laikraksts “The Washington Post”, Laporta no darba atlaists pēc iekšējās izmeklēšanas AP. Šajā izmeklēšanā secināts, ka žurnālists, saņēmis informāciju no anonīma avota ASV izlūkdienestos, pārliecinājis medija redaktorus publiskot šo informāciju, neiegūstot tādu pašu informāciju no cita neatkarīga avota, apgalvojot, ka informācijas publicēšanu esot apstiprinājis vecākais redaktors.

AP pagaidām nav komentējusi informāciju par iespējamo žurnālista atlaišanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu