Tādu zaudējumu Argentīna nebija piedzīvojusi kopš pirmā Pasaules kausa 1930. gadā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: Reuters/ScanPix

Viena no turnīra galvenajām favorītēm Argentīnas futbola izlase otrdien Katarā šokējoši zaudēja 2022. gada Pasaules kausa spēlē pret Saūda Arābiju. Argentīna tikai otro reizi vēsturē zaudēja Pasaules kausa mačā, kurā pēc pirmā puslaika šīs valsts komanda atradās vadībā, vēsta prestižais futbola portāls "Goal".

1930. gadā, kad norisinājās vēsturē pirmais Pasaules kauss futbolā, finālmačā Argentīna bija 2:1 vadībā pēc pirmā puslaika, taču beigās tika piedzīvots zaudējums ar 2:4 pret Urugvaju.

Līdz šim tā bija vienīgā spēle Pasaules kausa vēsturē, kad Argentīna piedzīvoja zaudējumu pēc tam, kad pirmo puslaiku bija izdevies noslēgt atrodoties vadībā. Otrdien mačā pret Saūda Arābiju argentīnieši bija 1:0 vadībā pēc 45 minūtēm.

Argentīna arī pirmo reizi kopš 1958. gada cieta zaudējumu Pasaules kausa mačā pēc tam, kad bija izdevies gūt pirmos vārtus spēlē. Tolaik argentīnieši izvirzījās 1:0 vadībā, bet beigās zaudēja Rietumvācijai ar 1:3.

Pirms šī Pasaules kausa Argentīnai bija iespaidīga 36 nezaudētu spēļu sērija, kas ilga kopš 2019. gada vasaras, kad "Copa America" turnīrā tika piedzīvots zaudējums 0:2 pret Brazīliju.

Pirms turnīra bukmeikeru vērtējumā Argentīna un Brazīlija bija galvenās favorītes uz uzvaru 2022. gada Pasaules kausa izcīņā.

Grupu turnīra turpinājumā Argentīnai būs jāspēkojas ar Meksiku un Poliju, kas "uz papīra" ir spēcīgākas komandas par Saūda Arābiju. Astotdaļfinālā iekļūs apakšgrupas divas labākās izlases.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu