Valsts kontrole ir būtisks instruments parlamentārās kontroles sistēmā, pauž Levits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits piedalās svinīgajā Triju Zvaigžņu ordeņu pasniegšanas ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 104.gadadienā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Egils Levits piedalās svinīgajā Triju Zvaigžņu ordeņu pasniegšanas ceremonijā Latvijas valsts proklamēšanas 104.gadadienā Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts kontrole (VK) ir būtisks instruments parlamentārās kontroles sistēmā, un tai ir neatņemama loma neatkarīgā un demokrātiskā valstī, otrdien uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, Rīgas pilī tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības Augstāko revīzijas iestāžu foruma pārstāvjiem.

Valsts prezidents sarunā ar Moldovas, Gruzijas un Azerbaidžānas augstāko revīzijas iestāžu pārstāvjiem interesējās par šo ES Austrumu partnerības valstu iekšējo reformu rezultātiem starptautisko standartu ieviešanā un eirointegrācijas procesos, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Levits uzsvēra, ka Latvijā VK ir būtisks instruments parlamentārās kontroles sistēmā, ar kura palīdzību tiek gūts patiess priekšstats par publisko līdzekļu izmantošanas likumību, lietderību, rezultātiem un ieteikumiem plašāku reformu veikšanā.

Prezidents norādīja uz VK funkcionālo un finansiālo neatkarību un uzklausīja pieredzes stāstus no Moldovas, Gruzijas un Azerbaidžānas, kuros savukārt izskanēja arī pateicība Latvijai par atbalstu reformu pieredzes pārņemšanā no VK un citiem partneriem, tajā skaitā ekspertu izglītošanā.

ES Austrumu partnerības un ES kandidātvalstu Augstāko revīzijas iestāžu forums ir daļa no VK īstenota un Ārlietu ministrijas atbalstīta projekta Attīstības sadarbības politikas plānā no 2021. līdz 2023.gadam. Projekta mērķis ir atbalstīt Ukrainas, Moldovas un Gruzijas augstākās revīzijas iestādes pārejas procesā uz revīziju veikšanu atbilstoši starptautiskajiem revīzijas standartiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu