Video ⟩ Dažādās Latvijas pilsētās krāpnieki izliekas par kurlmēmiem un cenšas izvilināt naudu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: afotostock/shutterstock

Novērots, ka smaidīgi un tumsnēji vīrieši un sievietes izliekas par kurlmēmiem cilvēkiem un lūdz ziedojumus, lai izveidotu vājdzirdīgo centru. Kad cilvēki atsakās ziedot lielus naudas līdzekļus, tie kļūst agresīvi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Krāpniecība notiek dažādās Latvijas pilsētās. Viltvārži it kā esot no Eiropas reģionālās nedzirdīgo bērnu un invalīdu asociācijas un vēlas radīt nacionālo palīdzības centru.

Cilvēki vāc naudu lielveikalu stāvvietās un iekštelpās. Viņi lūdz ziedotājiem parakstīties tabulā, norādot parakstu, pasta indeksu, pilsētu, kā arī ziedojuma apmēru.

Agnija bija gatava cilvēkiem noziedot un meklēja sīknaudu. Tajā brīdī viltvārdis sadusmojās, aizcirta durvis un aizskrēja prom. Tabulā redzams, ka pieci cilvēki noziedojuši 20, 30 un 50 eiro.

Sociālajos tīklos cilvēki dalās, ka šādi krāpnieki manīti Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Tukumā, Ogrē un Pļaviņās.

Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) prezidents Edgars Vorslovs norāda, ka šie krāpnieki ir ieceļotāji. Shēma ir ļoti pārdomāta - tiek iežēlināti cilvēki, šādu metodi izmantojot privātam biznesam.

Šāda shēma tiek organizēta arī Lietuvā. 

Vorslovs atklāj, ka nedzirdīgajiem tas ļoti nepatīk un daži nedzirdīgie paši aktīvi piedalās krāpnieku notveršanā.

Nedzirdīgie cilvēki esot ieraudzījuši ziedojumu vācējus tirdzniecības centrā, pasaukuši apsargu un paši sākuši viņus izķert, pēc tam nododot Valsts policijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu