Pasaules kausā jau trešā spēle noslēdzas ar rezultātu 0:0

CopyDraugiem X Whatsapp
Hakims Ziješs un Marcelo Brozovičs
Hakims Ziješs un Marcelo Brozovičs Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausā F apakšgrupā Horvātijas un Marokas futbolisti trešdien Katarā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0).

FIFA 2022

Šis bija jau trešais bezvārtu neizšķirts deviņās aizvadītajās spēlēs. Otrdien ar rezultātu 0:0 cīņas aizvadīja Dānija - Tunisija un Meksika - Polija.

Abas izlases mača ievadā aktīvi uzbruka vārtiem, taču pietrūka veiksmīga noslēguma. Vienā no epizodēm, mača 17.minūtē pēc marokāņu kļūdas Ivans Perišičs izpildīja tālu un spēcīgu sitienu pāri vārtiem.

Puslaika kompensācijas laika sākumā no ļoti tuvas distances bīstamu sitienu izdarīja Nikola Vlašičs, taču Marokas izlases vārtsargs Jasine Bunū bija uzdevumu augstumos. Nedaudz vēlāk spēcīgu sitienu no apmēram 16 metriem izdarīja Luka Modričs, bet arī viņš raidīja bumbu pāri vārtiem.

Marokai pirmais bīstamais moments bija otrā puslaika sestajā minūtē, kad Sofijāns Bufals slaidā lēcienā izdarīja sitienu uz vārtiem, bet Dominiks Livakovičs atvairīja bumbu. 65.minūtē Ahrafs Hakimi meistarīgi izpildīja soda sitienu un Livakovičs vēlreiz liedza bumbai nonākt vārtos.

Plkst.21 F apakšgrupā Beļģija spēkosies ar Kanādu. Finālturnīru tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Horvātijas un Marokas izlases oficiālos turnīros savā starpā nebija spēkojušās un finālturnīru sāka ar veiksmīgām sērijām - horvātiem ir piecas uzvaras pēc kārtas, kamēr marokāņi nav zaudējuši septiņās cīņās pēc kārtas. 1996.gadā abas izlases cīnījās starptautiska pārbaudes turnīra spēlē, kas noslēdzās neizšķirti 2:2, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārāki bija horvāti.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Marokas izlases sastāvs: Jasine Bunū, Ahrafs Hakīmi, Najefs Agerds, Romēns Saiss, Nusairs Mazrauī (Jahja Atijats Allāhs, 60.min.), Sofjans Amrabats, Azedins Unai (Abdelhamids Sabiri, 81.min.), Selims Amalāhs, Akims Ziješs, Sofijāns Bufals (Abde Ezalzuli, 65.min.), Jusefs En-Nesiri (Abderazaks Hameds Allāhs, 81.min.).

Horvātijas izlases sastāvs: Dominiks Livakovičs, Josips Juranovičs, Dejans Lovrens, Joško Gvardiols, Borna Sosa, Mateo Kovačičs (Lovro Majes, 79.min.), Luka Modričs, Marcelo Brozovičs, Nikola Vlašičs (Mario Pašaličs, 46.min.), Ivans Perišičs (Miroslavs Oršičs, 90.min.), Andrejs Kramaričs (Marko Livaja, 71.min.).

Uz augšu