Kas ir dzirdes pastiprinātāji? Kā tie var kaitēt dzirdei?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: https://www.canva.com/

Mūsdienās cilvēki meklē dzirdes aparātus dažādos veidos - internetā, aptiekās, veikalos, laikrakstu reklāmās vai pat bieži arī pēc citu cilvēku un mediķu ieteikumiem. Ir svarīgi zināt, ka dzirdes aparātus pielāgo katram cilvēkam individuāli pēc dzirdes diagnostikas un nopietnas konsultācijas. To dara ārstniecības persona jeb dzirdes speciālists ar padziļinātām zināšanām audioloģijā.

Dzirdes aparāti nav lēti. Tādēļ cilvēki bieži ķeras pie nepārdomātas rīcības, iegādājoties dzirdes pastiprinātājus. Ir viegli uzķerties uz reklāmām, kas bieži slavina un vēsta, ka tie ir universāls risinājums jūsu dzirdes zudumam vai traucējumiem. Tomēr tas tikai ir lēts un ārstnieciski nefunkcionāls produkts, ietīts zelta papīrītī. Fakts paliek nemainīgs - tie nekad neizpildīs adekvātu dzirdes traucējuma korekciju un dzirdes aparāta funkciju.

Jūsu dzirdes traucējums ir gluži tikpat unikāls kā jūsu pirkstu nospiedums. Tātad jums ir nepieciešams risinājums, kas atbilst tieši jūsu dzirdes vajadzībām. Tikai kvalitatīvi dzirdes aparāti, ko nozīmējis pieredzējis dzirdes speciālists ar zināšanām audioloģijā, varēs palīdzēt uzlabot jūsu dzirdes traucējumu.

Pastiprinātājam ir tikai viena funkciju, jebšu tas padara visas skaņas skaļākas, taču SKAĻĀK NENOZĪMĒ SKAIDRĀK. Tas neizmainīs skaņas skaidrību. Dzirdes pastiprinātāji nav domāti cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, jo tie:

• neatdala runu no trokšņa

• nav pielāgojami jūsu dzirdes zudumam

• tiem nav atgriezeniskās saites (pret pīkstēšanas) funkcijas

• to ilgstoša lietošana tiek uzskatīta par bīstamu

• nav remontējami.

Ņemot vērā visu iepriekš minēto, neviens dzirdes speciālists neieteiks saviem pacientiem dzirdes pastiprinātājus. Salīdzināt dzirdes pastiprinātāju ar dzirdes aparātiem būtu tas pats, kas salīdzināt profesionālus un ērtus apavus ar tirgū nopērkamajiem.

Dzirdes aparātu, kas ir sertificētas medicīnas ierīces, iespējas ir unikālas. Šāda ierīce spēj atšķirt skaņas, piemēram, izcelt runu no ielas trokšņiem. Dzirdes aparāti nodrošina maksimālu runas saprotamību un komfortu jebkuros skaņas apstākļos. Tos var un reizēm vajag pieregulēt vairākas reizes. Turklāt tos var arī pārveidot un pārregulēt, ja cilvēka dzirdes traucējums ir izmainījies.

Esiet uzmanīgi ar piedāvājumiem internetā, laikrakstu reklāmās, atsūtītās piedāvājumu vēstulēs, pa telefonu vai dažādu preču veikalos. Kad ir izlemts par dzirdes aparātu iegādi, ir jāuzdod sev pāris jautājumi. Vai ir iespēja pierakstīties uz konsultātciju? Vai šie speciālisti, kas norādīti dažādās mēdiju reklāmās, Latvijā ir atrodami kā sertificēti speciālisti? Vai Jums ir iespēja sniegt atsauksmi par saņemtajiem pakalpojumiem, piemēram, sociālajos tīklos? Kā jūs varēsiet saprast, kas būs tieši Jūsu dzirdes traucējuma labākais risinājums? Vai varēsiet un kādā veidā veikt dzirdes aparātu apkopi, remontu, kad tas nepieciešams? Ja atbilde uz visiem šiem jautājumiem ir “nē”, tad noteikti mēs ieteiktu vēlreiz apdomāt izvēli.

Iegādājoties preces internetā, izvēlamies piemērotu izmēru, veidu, funkcionalitāti, utt. Ja iegādāsieties vienu veidu no dzirdes pastiprinātāju klāsta internetā, no avīzes reklāmas vai pa telefonu, saņemsiet kaut ko jūsu ausij nepiemērotu. Auss gliemežnīca un kanāls katram ir atšķirīgi. Un nepieciešamā pastiprinājuma (skaļuma) robežas katram arī ir atšķirīgas.

Ja jums vai jūsu piederīgiem ir dzirdes problēmas, nāciet pie mums uz Dzirdes Sistēmām - uz kādu no filiālēm Rīgā vai Valmierā. Pie mums strādā pieredzējuši un zinoši speciālisti dzirdes jomā, kas konsultēs gan diagnosticējot dzirdes traucējuma veidu un pakāpi, gan piemeklēs un pielāgos Jūsu dzirdes traucējumam atbilstošus dzirdes aparātus. Svarīgi zināt, ka varēsiet mājās pirms iegādes izmēģināt izraudzītos dzirdes aparātus.

Dzirdēt nozīmē dzīvot!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu