TV ekrānos no Pasaules kausa neparāda patieso ainu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Līdzjutēji Kataras un Ekvadoras komandu spēlē
Līdzjutēji Kataras un Ekvadoras komandu spēlē Foto: AFP/SCANPIX

2022. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas atklāšanas spēli starp mājinieces Kataras un Ekvadoras futbola valstsvienībām klātienē noskatījās 67 372 skatītāji, liecina oficiālais protokols. 

Jau 31. minūtē mājinieki nonāca iedzinēja lomā ar rezultātu 0:2 un līdzjutēji stadionā pauda pamatotu neapmierinātību ar Kataras komandas sniegumu. 

Norvēģijas sabiedriskais medijs NRK vēsta, ka Kataras līdzjutēji pēc pirmā puslaika masveidā pametuši stadionu, taču kadri ar pustukšām tribīnēm televīzijas pārraidē netika rādīti. 

Līdzjutējs "Al Bayt" stadionā spēles laikā starp Kataras un Ekvadoras komandām
Līdzjutējs "Al Bayt" stadionā spēles laikā starp Kataras un Ekvadoras komandām Foto: AFP/SCANPIX

Pastāv aizdomas, ka FIFA apzināti slēpj šo situāciju un vēlas parādīt "skaistu ainu", kas attaisno Pasaules kausa rīkošanu Katarā, kas iepriekš saņēmusi lielu kritikas devu. 

NRK žurnālisti, analizējot pārraidi, secinājuši, ka tajā nav iekļuvis neviens tukšu tribīņu vai aizejošu līdzjutēju kadrs. Tajā pašā laikā daudzkārt tika rādīta pilna aktīvo līdzjutēju tribīne, lai gan pretējā pusē stadions bijis pustukšs.

Maču klātienē esot apmeklējuši 67 372 skatītāji, bet "Al Bayt" stadiona ietilpība ir 60 000 sēdvietu. Kur atradās vēl gandrīz 7,4 tūkstoši cilvēku, nav zināms.

Abus vārtus Ekvadoras izlases labā guva Enners Valensija.

Nākamajā mačā 25. novembrī Pasaules kausa mājiniece Katara stāsies pretī Nīderlandei, kamēr Ekvadora spēkosies ar Senegālas futbolistiem.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu